avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot ataca o Incheiere irevocabila?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot ataca o Incheiere irevocabila?

Cum pot ataca o incheiere irevocabila data pe o cerere de suspendare provizorie a executarii prin poprire?
Speta: debitorul (pensie intretinere minori) face cerere de contestatie la executare si separat cerere pentru suspendarea provizorie a executarii silite. Pe suspendare se judeca in lipsa fara citarea partilor si se pronunta prin incheiere irevocabila admitind cererea.
Motivele care as putea sa le invoc ar fi: cautiunea calculata gresit (in loc de 1010 lei se cere 37,7 lei) , urgenta nu a fost probata in nici un fel.
Acum, evident ca s-a intrat in sarabanda aminarilor ca tot a venit vacanta si cererea de baza se va judeca la calendele grecesti, in timp ce minorii o sa manince la cantina saracilor cred.
Ce imi sugerati sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:37, 8 Iulie 2011
Eu va sfatuiesc sa atacati cu recurs incheierea, motivind in drept recursul impotriva incheierii pe prevederile art.403 alin. (3) C.pr.civ., iar in fapt pe considerentele de dvs. aratate si pe care in mod clar si temeinic sa le argumentati, prezentind mai intai lipsa urgentei, ca motiv al considerarii incheierii ca fiind pronuntata in temeiul art.403 alin. (1) si lipsei de temeinicie in pronuntarea acesteia in temeiul art. 403 alin.(4), suplimentind argumentul cu modul de calcul al cautiunii, care a fost calculata conform alin.(1) din articolul precizat. Oricum, cred ca este singura incercare posibila, iar in caz de respingere a recursului nu prea aveti ce face pana la solutionarea contestatiei la executare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
ContSters36411, utilizator
din pacate este irevocabila, fara nici o cale de atac ordinara X-(, ma gindeam ca poate pot sa fortez una extraordinara insa nu prea vad motivul.
Eu va sfatuiesc sa faceti incercarea disperata de care v-am vorbit, apoi sa introduceti (ca ultima varianta!) o contestatie in anulare, motivata in drept pe art. 317 alin.(2) C.pr.civ. V-am spus cu toata sinceritatea ca este vorba de incercari ...disperate, ultima parte a primului meu raspuns fiind destul de clara in acest sens.
Ceea ce definesc eu ca fiind "disperat", echivaleaza cu ..."ceva mai mult decat nimic"...findca in aceasta situatie...cam asta este (din pacate) ceea ce puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-perimare dobroiu virgil dobroiu virgil Buna seara , va supun atentiei o speta pe cat de simpla pe atat de complicata in interpretarea legii... este vorba despre o executare silita pornita de ceva ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)