avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare-perimare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare-perimare

Buna seara ,
va supun atentiei o speta pe cat de simpla pe atat de complicata in interpretarea legii...
este vorba despre o executare silita pornita de ceva timp impotriva careia careia s-a facut contestatie in anul 2011 , desi s-a cerut suspendarea in cadrul contestatiei cauza se tot amana din diferite motive asadar ca debitorii au obtinut pe cale de ordonanta presedentiala o suspendare provizorie pana la solutiuonarea cereri de suspendare din cadrul contestatiei.....avand aceasta suspendare provizorie n-au mai insistat in cea din cadrul contestatiei(n-au mai depus cautiune deorece aveau deja o suspendare) , asadar ca cererea de suspendare a fost unita cu fondul si respinsa totodata....avand in vedere ca se intemeia pe dispozitiile art.403 alin 1 , cererea de supendare poate fi atacata cu recurs conform alin 3 din acelas articol...fiind pronuntata odata cu fondul a fost logic recurata in acelas timp cu sentinta de fond.....
Antrebarea este de cand curge termenul de perimare si mai ales de cand executorul trebuia sa continue executarea.....
mentionez ca debitorul a formulat contestatie la executare prin care a invocat perimarea din momentul "pronuntarii" asupra cereri de suspendare , practic de cand oronanta presedentiala nu mai producea efecte , mai clar in art.403 legiuitorul spune pana la solutionare , dar avand in vedere alin 3 prin care se poate ataca cu recurs ce interpretare trebuie sa aiba solutionarea???
pronuntare pe fond sau solutionare definitiva si irevocabila prin admiterea/respingerea recursului intemeiat pe art.403 alin 3???
Va multumesc anticipat...
in cazul in care ati avut asemenea spete mult m-ar ajuta si practica judiciara....
Cel mai recent răspuns: dobroiu virgil , utilizator 22:36, 10 Februarie 2013
Trebuie vazut concret ce s-a admis , suspendarea provizorie pana la solutionarea irevocabila a cererii de suspendarea executarii ? deca da ,termenul de perimare incepe sa curga de la data solutionarii recursului .Daca s-a susp0endat pana la pronuntarea asupra cererii de suspendarea executarii, perimarea incepe sa curga de la data pronuntarii pe fond. Dupa respingerea cererii de suspendare si a contestatiei trebuia sa solicitati executorului continuarea executarii.
eu sunt adjudecatarul imobilului pt care s-a facut contestatie insa oricare din conditiile pe care le precizati nu poate fi vorba de o pronuntare.....si avand in vedere faptul ca cererea este supusa recursului eu zic ca este de la solutionare definitiva si irevocabila....
momentan s-a admis contestatia pe fond nu este redactata hoatararea insa am 11 ani de executare silita si asa ceva n-am mai vazut....
debitorul este un SFORIST asa a obtinut si suspendarea provizorie din 5 incercari....dar asta e justitia si mai ales statul cand "dai dreptul"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o incheiere irevocabila? br_nicku br_nicku Cum pot ataca o incheiere irevocabila data pe o cerere de suspendare provizorie a executarii prin poprire? Speta: debitorul (pensie intretinere minori) face ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita dupa casare U U In cadrul unei contestatii la executare s-a dispus suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei printr-o incheiere.Contestatia s-a ... (vezi toată discuția)