avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare silita dupa casare
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare silita dupa casare

In cadrul unei contestatii la executare s-a dispus suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei printr-o incheiere.Contestatia s-a solutionat iar apoi sentinta s-a casat cu trimitere spre rejudecare fara a se mentiona daca s-a casat si incheierea de suspendare sau nu. Dosarul urmeaza a fi restituit judecatoriei pt.rejudecare.In acest moment executarea silita este sau nu suspendata? Incheierea de suspendare se considera a fi casata impreuna cu sentinta sau este inca in vigoare?
Doar decizia prin care s-a casat hotararea va poate edifica asupra problemei pusa in discutie de dvs.
In mod normal, daca incheierea de suspendare nu a fost atacata separat, cu recurs (vezi disp. art.403 (3) C.proc.civ.), nu are de ce sa nu se mai mentina suspendarea executarii silite...
Suspendarea s-a dispus pana la solutionarea contestatiei in dosarul nr.X, care s-a solutionat print-o sentinta, chiar daca tribunalul a casat-o apoi cu trimitere. Acest dosar revenind la judecatoria va avea alt numar , deci ...
In opinia mea, suspendarea dispusa prin incheiere se mentine pana la solutionarea definitiva si irevocabila a contestatiei la executare.
Să nu exagerăm, prin încheierea respectivă s-a dispus : "suspendarea executării silite până la judecarea în fond a contestaţiei la executare din prezentul dosar" . Întrebarea este: se consideră soluţionată în fond contestaţia din moment ce soluţia este casată? E clar că de la data pronunţării soluţiei şi până la data casării acestei soluţii executarea nu mai era suspendată. Dar acum ... aceasta este întrebarea.
Avem pareri diferite. Eu cred ca o contestatie la executare este SOLUTIONATA atunci cand in ea s-a pronuntat o solutie definitiva si irevocabila. Pana atunci este "in judecata".
In postarea initiala ati spus ca s-a suspendat pana la solutionare. Apoi spuneti cu ghilimele ca s-a suspendat pana la "judecarea pe fond a contestatiei".
Daca s-a suspendat pana la solutionare, imi mentin punctul de vedere ca suspendarea dureaza pana cand in cauza se pronunta o solutie definitiva si irevocabila.
Daca s-a suspendat pana la judecarea pe fond a cauzei in dosarul x., atunci da, acum in rejudecare nu cred ca mai este suspendata executarea. In dosarul x, cauza a fost judecata pe fond.
Nu stiu de care parte sunteti (intuiesc ca de partea creditorului). Dar pentru o pozitie corecta, eu as repune in discutia instantei suspendarea. Acum in rejudecare. Cred ca ambele parti au interes sa clarifice chestiunea suspendarii, debitorul e evident de ce ...iar creditorul pentru a evita o alta posibila contestatie pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite monica i monica i Buna ziua. Am o nelamurire. In cadrul unei contestatii la executare s-a solicitat de catre debitor sa se supende executarea silita pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune in cazul admiterii contestatiei la executare Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua, Am nedumerire cu o speta in care am fost implicat. Concret, intr-o executare silita imobiliara in care am fost parte, mi s-a admis contestatia la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)