avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere in baza Art. 300 (2) si 403 ( 4) C.p.c.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere in baza Art. 300 (2) si 403 ( 4) C.p.c.

nu stie nimeni, va rog un indiciu!
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
licamirela, utilizator
Cel mai recent răspuns: licamirela , utilizator 09:53, 12 Aprilie 2011
Dvs doriti sa faceti cerere de suspendare a executarii hotararii ?

La cerere, instanţa sesizată cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executării hotărârii recurate şi în alte cazuri (art.300 alin.2 C.proc.civ.) .
Suspendarea la cerere a executării hotărârii poate fi acordată numai după depunerea unei cauţiuni , ce se va stabili, prin încheiere, cu ascultarea părţilor în camera de consiliu, scop în care acestea vor fi citate în termen scurt, chiar înainte de primul termen de judecată, dacă este cazul. Dispoziţiile art. 403 alin. 3 şi 4 se aplică în mod corespunzător (art.300 alin.3 C.proc.civ.) .
Dacă legea nu prevede altfel, cauţiunea nu va reprezenta mai mult de 20% din valoarea obiectului cererii, iar în cazul cererilor al căror obiect nu este evaluabil în bani, nu va depăşi suma de 2000 RON(art. 723 ind.1 alin.2 C.proc.civ.) .
Asupra cererii de suspendare instanţa se pronunţă prin încheiere, care poate fi atacată cu recurs, în mod separat .
În cazuri urgente, dacă s-a plătit cauţiunea, preşedintele instanţei poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare de către instanţă.
Da, in litigiu de munca (angajator) sa dat o hotarare definitiva si executorie data de tribunal, am atacat-o cu recurs dar nu am cerut si suspendarea executarii hotararii pana la judecarea recursului si partea adversa a trimis instiintare de plata a hotararii. In caz de nerespectare a hotararii se trece la executarea silita si la plangere penala angajatorului, asa spune in instiintare. Doresc sa fac o cerere conexa sau altfel la dosarul de recurs pt. suspendarea executarii hotararii recurate cu dispunerea cautiunii calculata de instanta . Tot ce ma intereseaza - nu stiu sa formulez cerera si v-as ruga daca aveti un formular tip sau altceva sa ma indrumati. Va multumesc anticipat!
Un model de Cerere suspendarea hotararii atacate pe care-l puteti adapta la situatia dvs gasiti aici
[ link extern ]
Multumesc frumos, tot ce tb sa fac este ca inlocuiesc in modelul respectiv ce se refera la contestatie cu ce am (recurs la curtea de apel), dar nu pun si art 403 sau care este pt cautiune, ca altfel se respinge cererea? mai trebuie ceva in cerere referitor la timbraj si cu cat in situatia descrisa?
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unui litigiu de munca in cererea de recurs trebuie mentionat ca se solicita suspendarea executarii? ludeea ludeea Buna ziua, In cazul unui recurs in dreptul muncii , in cererea de recurs va trebui facuta mentiunea ca se soliciota si suspendarea executarii hotararii ? Daca ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca daca angajatorul a declarat recurs ContSters158160 ContSters158160 Daca hotararea judecatoreasca data de instanta de fond este executorie si angajatorul a declarat recurs, executarea hotararii este suspendata? Sau pot trimite ... (vezi toată discuția)
Suspendarea platii pensiei alimentare? madalina c madalina c Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o informatie. Plata pensiei de intretinere pentru mirori poate fi suspendata pe perioada recursului? Mentionez ca am primit ... (vezi toată discuția)