avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cazul unui litigiu de munca in cererea de recurs ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cazul unui litigiu de munca in cererea de recurs trebuie mentionat ca se solicita suspendarea executarii?

Buna ziua,
In cazul unui recurs in dreptul muncii , in cererea de recurs va trebui facuta mentiunea ca se soliciota si suspendarea executarii hotararii ? Daca da va trebui platita cautiune , avand in vedere ca este litigiu de dreptul muncii ?
Multumesc mult !
O zi buna tuturor !
Da, va trebuie si un capat de cerere privind suspendarea executarii hotararii respective ...

Art. 300 C.proc.civ.
(1)Recursul suspendă executarea hotărârii numai în cauzele privitoare la strămutarea de hotare, desfiinţarea de construcţii, plantaţii sau a oricăror lucrări având o aşezare fixă, precum şi în cazurile anume prevăzute de lege.

(2)La cerere, instanţa sesizată cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executării hotărârii recurate şi în alte cazuri decât cele la care se referă alin. (1).

(3)Suspendarea la cerere a executării hotărârii poate fi acordată numai după depunerea unei cauţiuni ce se va stabili, prin încheiere, cu ascultarea părţilor în camera de consiliu, scop în care acestea vor fi citate în termen scurt, chiar înainte de primul termen de judecată, dacă este cazul. Dispoziţiile art. 403 alin. (3) şi (4) se aplică în mod corespunzător.
.....

Potrivit art.403 alin.4 C.proc.civ., in cazuri urgente, dacă s-a plătit cauţiunea, preşedintele instanţei poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare de către instanţă. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea care trebuie depusă este în cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile în bani. Cauţiunea depusă este deductibilă din cauţiunea stabilită de instanţă, dacă este cazul.
Da, aveti posibilitatea sa solicitati si suspendarea executarii obligatiilor impuse prin hotararea de fond pana la solutionarea recursului. Chiar daca este litigiu de dreptul muncii, va trebui sa achitati o cautiune stabilita de catre instanta prin incheiere, cu ascultarea partilor in camera de consiliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare judecatoreasca daca angajatorul a declarat recurs ContSters158160 ContSters158160 Daca hotararea judecatoreasca data de instanta de fond este executorie si angajatorul a declarat recurs, executarea hotararii este suspendata? Sau pot trimite ... (vezi toată discuția)
Executare silita patrumarinel patrumarinel am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se ... (vezi toată discuția)