avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare hotarare judecatoreasca daca angajatorul a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare hotarare judecatoreasca daca angajatorul a declarat recurs

Daca hotararea judecatoreasca data de instanta de fond este executorie si angajatorul a declarat recurs, executarea hotararii este suspendata? Sau pot trimite cerere de executare la angajator in timp ce astept recursul care ar putea fi cam peste 4 luni? Curiozitatea mea este cum se judeca conflictele de munca in regim de urgenta daca eu am depus dosarul in 18 oct 2010, am obtinut prima hotarare in martie 2011,ma asteapta un recurs cam peste 3-4 luni?Nu se poate face nimic in privinta aceasta?#-o
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ContSters158160, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 22 Martie 2011
hotararea este executorie, deci, puteti notifica angajatorul, sau sa va adresati executorului judecatoresc.
Recursul este o cale de atac nesuspensivă de executare a hotărârii atacate ... în temeiul art.300 alin.2 C.proc.civ., la cerere, instanţa de recurs poate dispune motivat, suspendarea executării hotărârii recurate, după depunerea unei cauţiuni ce se va stabili, prin încheiere cu ascultarea părţilor în camera de consiliu (art.300 alin.3 C.proc.civ.). Dacă legea nu prevede altfel, cauţiunea nu va reprezenta mai mult de 20% din valoarea obiectului cererii, iar în cazul cererilor al căror obiect nu este evaluabil în bani, nu va depăşi suma de 2000 lei noi (art.723 ind.1 alin.2 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unui litigiu de munca in cererea de recurs trebuie mentionat ca se solicita suspendarea executarii? ludeea ludeea Buna ziua, In cazul unui recurs in dreptul muncii , in cererea de recurs va trebui facuta mentiunea ca se soliciota si suspendarea executarii hotararii ? Daca ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare AIAIOANA AIAIOANA Acum un an am facut executare la un titlu executoriu printr-un executor judecatoresc.Unitatea a depus contestatie la executare si dupa un an de procese am ... (vezi toată discuția)