Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o informatie. Plata pensiei de intretinere pentru mirori poate fi suspendata pe perioada recursului? Mentionez ca am primit pensia alimentara pentru copil o singura luna, de la data la care s-a emis hotararea judecatoreasca si s-a dispus proprirea pe salariu fostului sot, dar acum el a facut recurs si luna aceasta nu am mai primit banii. Este posibil sa se fi suspendat plata? Daca da, in ce baza se face aceasta suspendare? Nu trebuia sa fiu si eu instiintata? Va multumesc.
Art. 300 Cpc
Recursul suspenda executarea hotararii numai in cauzele privitoare la stramutarea de hotare, desfiintarea de constructii, plantatii sau a oricaror lucrari avand o asezare fixa, precum si in cazurile anume prevazute de lege.
La cerere, instanta sesizata cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executarii hotararii recurate si in alte cazuri decat cele la care se refera alin. 1.
Suspendarea la cerere a executarii hotararii poate fi acordata numai dupa depunerea unei cautiuni ce se va stabili, prin incheiere, cu ascultarea partilor in camera de consiliu, scop in care acestea vor fi citate in termen scurt, chiar inainte de primul termen de judecata, daca este cazul. Dispozitiile art. 403 alin. 3 si 4 se aplica in mod corespunzator.
Alin. 4 abrogat OUG nr. 138/2000
Pentru motive temeinice, instanta poate reveni asupra suspendarii acordate, dispozitiile alin.3 aplicandu-se in mod corespunzator.
Ce va face sa credeti ca neplata pensiei este datorata recursului? De ce nu sunati mai intai la angajator sa vedeti cum stau lucrurile? Poate acesta se afla in dificultate economica si nu si-a platit angajatii.