avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu 5 zile casatorie in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu 5 zile casatorie in preaviz

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat. Mi-am dat demisia , am preaviz 15 zile calendaristice , insa in ultimele 5 zile lucratoare doresc sa iau cele 5 zile de concediu pentru casatorie, pe baza certificatului de casatorie. Se poate face acest lucru in preaviz? Nu as dori sa prelungesc perioada de preaviz din cauza acestui concediu.



Cel mai recent răspuns: wykly , utilizator 16:46, 29 Septembrie 2008
Cele 6 zile de CO neefectuate este obligat sa vi le plateasca. Cele pentru casatorie, daca nu le-ati luat la timpul lor, nu este obligat sa vi le plateasca, dar vi le poate acorda in timpul preavizului.
Perioada concediului de odihna se poate suprapune perioadei de preaviz. In cazul in care mai raman zile de concediu neefectuate la sfarsitul preavizului angajatorul va va compensa in bani acele zile.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu casatorie lup4ever lup4ever Buna ziua, Urmeaza sa fac cununia civila iar firma mi-a dat cele 5 zile libere conform legi.Intrebarea este daca eu anul acesta fac decat cununia civila ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie anda_bebeko anda_bebeko buna ziua, daca ma angajez cu data de 1 octombrie, iar la data de 27 octombrie ma casatoresc, pot sa imi iau cele 5 zile libere pt casatorie? angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Am si eu o nelamurire. Din cate am auzit cand te casatoresti primesti 5 zile de concediu. Cand se acorda acestea? Cand trebuie instiintat ... (vezi toată discuția)