avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme la executare
Discuție deschisă în Executare silită

probleme la executare

Buna ziua , am urmatoarea situatie . De aprox 20 de zile am pus poprire-printr-un executor, pe conturile unui debitor. Acesta din urma -debitorul ,in mom cand s-a trezit cu conturile blocate m-a sunat disperat si m-a rugat/implorat sa-i ridic macar de pe o banca poprirea ca sa poata sa mai ruleze bani,si deci sa nu-si inchida activitatea. Nu am facut acest lucru , iar acum dupa aceste 20 de zile de asteptare , executorul imi spune ca bancile i-au raspuns ca nu sunt bani pe conturi. Mentionez ca , debitorul este o pers juridica destul de mare (o fabrica) cu multi angajati si cu contracte in derulare. Deci incasari au fost sigur iar banii ptr salarii desi s-au ridicat din banca , angajatii (sau cel putin o parte din ei )afirma ca nu le-au primit. Va intreb , se poate ca o banca sa ascunda voit faptul ca ar exista disponibil in conturile clientului sau si, asa practic sa incalce legea ?
Din pacate nici discutia cu executorul nu prea m-a lamurit (fiind destul de retinut in comentari si explicatii ) . Ce alte alternative mai sunt ....sechestru pe bunuri ,sau ?
L-am intrebat ,caci sigur el stie din practica ,ce cai nelegale poate adopta debitoarea ptr a evita executarea efectiva , si nu am primit raspuns decat ca sa ma interesez si sa aflu eu ce conturi mai deschide debitorul si ....cam atat.
Credeti ca e suficient ce interprinde ,acest executor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 16:14, 8 Iulie 2011
Inca ceva , eu am o datorie considerabila la finante din cauza acestui debitor. Nu reusesc sa o platesc ...ma ingroapa efectiv dobanzile si penalitatile. Aproape jumatate din suma care trebuie recuperata de la debitor , o voi duce la finante.Cand s-o intampla..sau daca se va intampla.
Intreb retoric, finantele nu ar putea sa ma "ajute "in recuperarea acestei sume sau macar a cotei parte din suma pe care o am si eu datorie la ei,la finante adica.
Daca tot are intaietate la popriri si la toate cele ...finanele pot interveni in astfel de cazuri ? Aiurea intrebarea dar ....chiar si retoric merita spusa.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi blocate - legalitate sau nu? discover discover Buna ziua debitorul meu , care este pers juridică cu activitate de producție in produse alimentare, deși i-am blocat conturile stiute de mine si ... (vezi toată discuția)
Executare silita-imobile ipotecate misu76 misu76 Am o suma destul de mare de recuperat de la o firma care refuza sa mai plateasca. Dupa investirea cu formula executorie a B.O. am mers la un executor ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont. ce solutie am? Cristina Vasile Cristina Vasile O firma s-a pomenit cu poprire pe conturile din banca si trezorerie pentru suma de 29.000 lei neachitata la bugetul statului. In acest caz, dupa cum se stie, ... (vezi toată discuția)