avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical sarcina si lauzie

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Am un concediu medical cod indemnizatie 08, sarcina si lauzie.
Concediul incepe cu data de 20.06.2011.
Cum calculez concediul?
Pt perioada pana in 20.06. calculez toate contributiile, iar pt periooada concediului numai CAS-ul? Adica 35% din sal mediu brut : nr zile lucraoare x nr zilelor de concediu x 10.5%?
Daca asa este, in situatia in care doresc deducerea de baza, cum procedez?
Venitul net - contributii (deducerea o aplic si pt suma concediului medical)?
Daca e asa atunci nu pot socoti bine impozitul in cazul in care nu se plateste impozit pt sarcina si lauzie.

Va rog sa ma ajutati.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dinush , utilizator 08:24, 11 Iulie 2011
pina in 20.06 mergeti normal cu calculul.Din 20.06.2011 luati veniturile brute pe ulrimele 6 luni ale persoanei si calculati laa nr de zile lucrataoare din luna ramase adica 9 zile(20.06.-30.06.2011)Deducerea de baza o acordaati intreaga -250 ron.
Se retin toate contributiile la perioada lucrata.La concediu se retine doar CAS -
Pentru verficare completati o 112 sa vedeti daca va bate cu statul dvs de plata
Din moment ce nu platesc impozit la CB, atunci cum aplic deducerea?
De asemenea, la CB pt sarcina si lauzie, societatea mai plateste 5 zile sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical sarcina si lauzie Dinush Dinush As avea o rugaminte daca ma puteti ajuta cu un concediu medical pt sarcina si lauzie. Eu va scriu mai jos socotelile mele, dar la sfarsit ma pierd cu ... (vezi toată discuția)
Impozit indemnizatie maternitate mariamarineci mariamarineci Buna ziua! Am un concediu medical pt. sarcina si lehuzie , si nu stiu exact daca se retine si impozit pt suma respectiva in afara de cas, angajat si ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste compensarea diferentei dintre salariul de baza si indemnizatia legala la care are dreptul o angajata aflata in cele 126 de zile de sarcina si lauzie cenea cenea Daca CIM este suspendat si plata se face in baza certificatului medical, cum se poate face aceasta compensare reglementata de CCMNN2007-2010, art.66. In acesta ... (vezi toată discuția)