avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract agent vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract agent vanzari

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat cum as putea sa angajez agenti de vanzari in tara, avand in vedere ca ei vor semna contracte in numele societatii si vor incasa banii in numele societatii? Agentii nu vor avea salariu fix ci doar procent din vanzari. Unii dintre ei chiar au un alt CIM cu norma intreaga.Cum se vor impozita aceste venituri? Am obligatia ca societate sa le retin contributii sociale?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 19 Iulie 2011
Chiar nimeni? Va rog
Puteti incheia un contract de agent - contract de intermediere ce se incheie intre o persoana - numita reprezentant, si o alta persoana - numita reprezentat, sau agent - si in temeiul caruia acesta din urma isi asuma obligatia ca, in schimbul unui comision, sa trateze afaceri comerciale in numele si pe seama celui dintai.
Ok dar ce contributii trebuie retinute la sursa conform contractului? Contributii sociale + Impozit 16%?
Multumesc
buna seara
am fost director de vanzari, si va pot sfatui ca sa faceti angajari cu un salariu fix, la care sa platiti impozitele aferente sumelor
in cazul agentilor de vanzari, va dau un sfat, ca sa nu le lasa-ti cash pe mina din incasari
gasiti modalitati de plata bancara cu clientii
ce fel de afacere aveti!?
STEFAN ALINA a scris:

Ok dar ce contributii trebuie retinute la sursa conform contractului? Contributii sociale + Impozit 16%?
Multumesc


Asupra acestor venituri se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj, precum si impozit pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu de caz-modificari dupa 01.07.2010-contributii ContSters109653 ContSters109653 de Rodica Mantescu, valabil la 08-Iul-2010 Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca sunt ceva modificari incepand cu 1 iulie 2010 referitor la contractele de ... (vezi toată discuția)
Conditiile de a deveni agent de asigurare persoana fizica legat de un broker. nicolas1967 nicolas1967 Buna ziua, as dori sa aflu urmatoarea informatie, in conditiile legii fiscale din anul 2009: - O societate de intermediere in asigurari ce are incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contract de agent-contributii sociale freenicos freenicos Am urmatoarea situatie: o societate de intermediere in asigurari a incheiat un contract de agent cu o persoana fizica , care nu mai obtine alt ... (vezi toată discuția)