avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta

Buna ziua!
Va rog ajutati-ma cu cateva pareri in legatura cu urmatoarea speta: intr-un contract de arenda in derulare, cu drept de preemptiune la vanzare in favoarea arendasului, arendatorul vinde acest teren inainte de incheierea contractului de arendare si fara a respecta dreptul de preemtiune al arendasului. Arendasul i-a comunicat o oferta de pret la care nu a primit raspuns. (nu exista sanctiune in contractul de arendare pentru nerespectarea dreptului de preemtiune)
Ce masuri se pot lua impotriva arendatorului?
Arendasul ar vrea sa intre in proprietatea terenului, sau cel putin sa continue sa il exploateze pana la expirarea contractului de arendare.

Ce fel de actiune se poate face ? Se poate cere anularea contractului de vc incheiat (daca este la pret mai mic decat cel oferit de arendas) si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vc cu arendasul?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)