avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie 2 ani

buna ziua!eu indeplinesc toate conditiile pentru indemnizatie numai ca mi sa intamplat sa nasc in vacanta la sotul meu in spania!trebuie sa i fac copilului certificat romanesc si o sa mai intarzii cu actele in jur de 3 luni de zile!mai primesc banii din urma sau doar de la data in care depun actele?va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: addm , utilizator 12:16, 7 August 2008
Va transcriu, mai jos, din OUG 148/2005:
Art. 10. -
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate şi plata indemnizaţiei aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) şi c).
(2) Plata alocaţiei de stat pentru copii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. a) se face începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul.
(3) Pentru fracţiunile de lună, cuantumul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se stabileşte proporţional, în funcţie de numărul zilelor calendaristice din luna respectivă pentru care acestea se cuvin şi se acordă.
Cred ca pentru dvs. se aplica alin.(1) lit.d).
Prin Legea 7/2007, art.10 din OUG se modifica:
7. La articolul 10 alineatul (1), litera a) va avea următorul cuprins:
"a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;". (dar nu e cazul dvs.)
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
rrumenyg a scris:

buna ziua!eu indeplinesc toate conditiile pentru indemnizatie numai ca mi sa intamplat sa nasc in vacanta la sotul meu in spania!trebuie sa i fac copilului certificat romanesc si o sa mai intarzii cu actele in jur de 3 luni de zile!mai primesc banii din urma sau doar de la data in care depun actele?va multumesc astept raspuns


Veti primi indemnizatia de la data depunerii cererii, intrucat veti depasi termenul de 60 de zile lucratoare de la data nasterii prevazut pentru situatia in care ati fi primit indemnizatia de la data cand ati nascut.
va multumesc frumos pentru raspuns!
Interesati-va daca nu cumva puteti depune cererea in termen, urmand a aduce actele necesare ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil crysstyle crysstyle Dupa cat timp de la nastere se depune dosarul ptr indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Alocatie si indemnizatie Veva Veva Care este termenul de depunere al actelor pentru alocație, respectiv indemnizatie? Pentru indemnizatie, inafara de adeverinta de la Casa de Pensii, mai este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil fcostea fcostea Buna ziua, As dori sa stiu care este legislatia care se aplica pt indemnizatia de crestere a copilului. La ce interval de la intrarea in concediu de ... (vezi toată discuția)