avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concret, care sunt taxele de care esti scutit la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concret, care sunt taxele de care esti scutit la Registrul Comertului pt. un SRL-D?

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un SRL-D. Exista acele scutiri de la taxe, mentiune aparuta si in Ghid si in Ordonanta 6/2011. Insa, pentru mine, persoana care abia acum ia contact cu aceasta lume, imi este neclar.
1. Ma puteti ajuta numind aceste taxe?
2. Referitor la taxa de rezervare denumire, sunt si de aceasta scutit? In cazul in care sunt scutit, care este dovada din cererea de rezervare ca eu vreau SRL-D si nu SRL, pentru a nu ma trimite sa platesc?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Levimar , utilizator 09:27, 16 Februarie 2012
Sunteti scutit de toate taxele de la registru comertului: taxa de rezervare denumire firma, taxa de asistenta juridica, redactarea actului constitutiv si a declaratiilor precum si de taxa de inregistrare a societatii in registrul comertului.
sad a scris:

Sunteti scutit de toate taxele de la registru comertului: taxa de rezervare denumire firma, taxa de asistenta juridica, redactarea actului constitutiv si a declaratiilor precum si de taxa de inregistrare a societatii in registrul comertului.

pe bune vorbiti practic! sunt decontate taxa de asistenta si redactare act constitutiv?
foarte tare :)
si cum ii dovedesc doamnei de la ghiseul ORC ca vreau un SRL-D
Stiam ca pentru a-ti rezerva denumirea trebuie folosit S.C. ......... S.R.L., pt ce vreau eu pun S.R.L-D , nu?
Exact, treceti in formularul pentru rezervarea denumirii firmei dupa denumirea dorita SRL-D. Dupa cum v-am mai spus, la serviciul asistenta de la registrul comertului sunt scutite de plata atat consultanta cat si redactarea actului constitutiv si a declaratiilor de asociat/administrator.
Mai intai cititi despre obligatiile pe care le aveti DUPA infiintarea unui SRL - D si abia dupa aceea sariti in sus de bucurie ca faceti o economie de 2, 3 milioane la ORC.

Dezavantajele SRL-D sunt enorme in comparatie cu minuscula suma pe care o scutiti la constituire.

SRL-D se foloseste doar de catre oameni de afaceri care AU DEJA afaceri si le transfera pe acest sistem.

SRL-D nu sunt folosite de debutanti, ci doar de oameni de afaceri versati, la fel cum era si cu zonele defavorizate.

In schimb, novicii care se bucura de sume mici habar nu au in ce se baga.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Vanzare societate comerciala Daniela Nedelcu Daniela Nedelcu sunt contabil la o societate comerciala cu activitate de comert (bar) ai carei actionari sunt in varsta si doresc sa vanda firma unei terte persoane.va rog sa ... (vezi toată discuția)
Transformare srl-d in srl robert_11 robert_11 Buna ziua. Am un SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc adaugarea de alte noi coduri. Conform legislatiei, SRL-D are maxim 5 coduri, daca mai adaug, ma transform in ... (vezi toată discuția)
Srl debutant AndreiEmil AndreiEmil Buna ziua, as dorii si eu mai multe informatii despre SRL-Debutant, nu as dorii nici un fel de ajutor din partea statului am inteles ca primul an sunt scutit ... (vezi toată discuția)