avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare societate comerciala

sunt contabil la o societate comerciala cu activitate de comert (bar) ai carei actionari sunt in varsta si doresc sa vanda firma unei terte persoane.va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuie urmati.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: angeo , utilizator 14:58, 28 Ianuarie 2010
Se poate rezolva. Trebuie sa faceti urmatorii pasi:
- Adunarea generala a actionarilor pentru cesionarea partilor sociale la unul sau mai multe persoane.
- Act aditional in care reluati ce s-a hotarat in adunarea generala.
- Daca este srl puteti sa redactati actul la un avocat care sa-i dea data certa
- contract de cesiune
- Depunerea actului si a hot. Aga la ORC
- In actul aditional sa faceti precizarea ca asociatii si-au prmit c/v partilor sociale
- Costurile reprezinbta taxele la ORC si onorariul avocatului care se ocupa de acte care variaza in functie de valoarea tranzactiei

Puteti redacta actele si la biroul consultanta din cadrul registrului comertului. Pe langa actele enumerate de colegul mai trebuie si actul constitutiv actualizat.
observatia este corecta
Ati uitat de
- procesul verbal de predare primire;
- descarcarea de gestiune

Nu recomand sa mergeti la ORC, ci la un avocat specializat in transferul de societati comerciale.
Actele intocmite la ORC nu va ofera nici o garantie.
Salariatii ORC nu isi asuma nici o raspundere pentru modelele lor de acte (care sunt deficitare).
Riscurile sunt (potential) enorme in cazul unor greseli.

Alberto Kurtyan
D-na Nedelcu sunt interesat de preluarea firmei in cauza.Care sunt conditiile?Nr la care pot fi contactat este 0734 656 473.Mihai Popescu. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl tijana tijana buna ziua! ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)
Redenumire firma + schimbarea obiectului principal de activitate alexandra.gazda alexandra.gazda Buna ziua, este posibila schimbarea numelui si a codului CAEN a unei societati comerciale deja infiintate? Daca da, care sunt costurile fata de infiintarea ... (vezi toată discuția)