avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL debutant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL debutant

Buna ziua, as dorii si eu mai multe informatii despre SRL-Debutant, nu as dorii nici un fel de ajutor din partea statului am inteles ca primul an sunt scutit de impozite ?
Vreau sa deschid o firma impreuna cu o prietena sa fim doi asociati.
Am facut rezervare de nume si actul constitutiv, daca ma puteti indrumuma.
Sau SRL-Debutant nu a fost o alegere prea buna ?
Sper ca am incadrat intrebare corect.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 19:10, 20 Septembrie 2013
Toate informatiile despre SRL-D le gasiti in OUG 6/2011 publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 103/09.02.2011.
- Infiintarea este gratuita. Cu alte cuvinte, nu platesti taxe la registrul comertului. Totusi ai nevoie de un timbru fiscal de 4 lei.
- Esti scutit de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori(20,8%). Totusi trebuie sa platesti somaj, fondul de garantare al creantelor salariale, sanatate, accidente de munca si boli profesionale, concedii si indemnizatii. Salariatul plateste somaj, cas si cass.

Pe langa avantaje ai si cateva obligatii:
- 50% din profit trebuie reinvestit
- daca nu platesti contributiile salariale iti pierzi statutul de srl-d

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d mihaela_simi mihaela_simi Care sunt actele necesare infiintarii unei SLRD si unde trebuie depuse? Multumesc. (vezi toată discuția)
Informatii srl-d / srl debutant danielbadea danielbadea Buna ziua, Doresc sa incep demersurile pentru infiintarea unui SRL-D (mentionez ca inteplinesc conditiile pentru deschiderea unui SRL Debutant si [b]nu[/b] ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui srl-d Florentin01 Florentin01 Buna Ziua as dori sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru deschiderea unui SRL-D si toti pasii care trebuie sa i urmez pentru deschidere (vezi toată discuția)