avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

Tichetele de masa trebuie introduse in contractul individual de munca (noul formular), la ce punct? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: chirchisoiu , utilizator 20:15, 8 Iulie 2011
Le puteti introduce la lit.J - Salariul , lit.c - alte adaosuri ...
Nu e obligatoriu. Ce faci iti aprinzi paie singur in cap? Daca nu o sa le mai poata asigura angajatorul ce faci? Prin contract ar fi obligat sa asigure lunar acele tichete de masa, dar din cate stiu eu, ele sunt date de firmele cu profit.
Noi nu le-am trecut, se regasec pe statul de plata si atat.
trebuie introduse la alte adaosuri conform legii sunt: premi, ajutoare sociale, tichete cadou,etc. altfel nu le puteti da.
ovidiu7676 a scris:

....... altfel nu le puteti da.


Acordarea acestora poate fi prevazuta si in R.I. sau in c.c.m. la nivel de angajator ... prin urmare, nu numai daca sunt prevazute in c.i.m. pot fi acordate.
Exact, tocmai pentru ca ele pot fi trecute in ROI sau contractul colectiv, nu e obligatoriu sa fie in CIM. Stiti ca un contract incheiat pe 8 ore in cazul in care omul lucreaza doar 6 ore/zi, contractul te obliga sa-l platesti pe om 8 ore? De aceea nu te sfatuiesc sa le treci in contract. Au acelasi efect. Faci cum vrei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alina.l alina.l Daca pachetul salarial negociat contine si tichete de masa,(lucru prevazut in CIM),angajatorul poate renunta la acordarea acestora fara a informa ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa blotunga blotunga Buna ziua! Daca cineva are norma de baza la firma X, si pe baza contractului are dreptul la bonuri de masa, este legal ca sa primeasca doar jumatate din ... (vezi toată discuția)