Minorul e abia la gradinita. Pana la implinirea varstei de 10 ani, necesara pentru audierea in instanta, mai sunt inca multi ani de asteptat, din pacate.
adulterul nu are de-a face cu incredintarea copilului. chiar daca ea va fi declarata "vinovata" in ceea ce priveste divortul, poate lua copilul, daca instanta considera ca interesul minorului este sa fie cu mama lui. iar in ceea ce priveste faptul ca e somera, nu e o problema, atita timp cat mama este inregistrata a fi in cautarea unui loc de munca, dovedind ca statutul de somer e temporar. iar copilul cu cine locuieste in prezent? acolo ii va fi facuta ancheta sociala de catre autoritatea tutelara, si conteaza f mult si acest raport
Sesizez o oaresicare partinire in raspunsul dvs... Din raspunsurile pe care le-am primit la intrebarile postate pe forum, imi dau seama ca justitia cea oarba e sora geamana cu INjustitia cea oarba si ca cele doua se confunda permanent. Daca am fi avut in Romania sistemul cu jurati probabil ca lucrurile ar fi stat altfel. Adica de ce doar mama poate fi garantul interesului major al copilului minor iar tatal e cantitate neglijabila? PE CE CRITERII SI CONSIDERENTE SUBIECTIVE? Ca doar copilul a trecut de mult de varsta alaptatului...
Nu cred ca este momentul sa te impacientezi...nici macar nu ai inceput actiunea, ba cu atat mai mult nu ai o hot definitiva si irevocabila in acest sens. Se vor aduce probe (martori, inscrisuri, rap. aut. tutelara),etc., etc.
S-a tot repetat ca. de regula, copilul se da mamei. DE REGULA. Incredintarea se face in interesul copilului cf. probelor de la dosar...si pana la urma poate fi de acord cu solicitarea ta , fara sa fie nevoita a hotara instanta.
Si, ma repet, stim doar faptele din prisma ta, si oricum ar fi ea, tot ar avea probe ca este o mama responsabila, ca are un venit stabil (ea fiind doar in cautarea unui loc de munca).
Mai intai introdu divortul si pe urma mai vorbim ....o sa dureze ceva
Adoptie
tatianato
Buna seara! In cazul unei familii care a adoptat un copil,acesta este trecut in acte in regula intre timp parintii divorteaza.Se stabileste domicilui minor la ... (vezi toată discuția)
Divort
azorel1
ma confrunt si eu cu o situatie ciudata.
sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)