avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... artificiu...inlocuire lucrator cu un altul aflat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

artificiu...inlocuire lucrator cu un altul aflat in concediu...

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca e posibila inlocuirea unui lucrator....care doreste sa plece in afara tarii pe timp de 2 saptamani ...cu un altul care se afla in concediu de odihna in acea perioada. Practic este o intelegere intre cei doi lucratori astfel incat postul sa fie acoperit...Pentru cei doi lucratori treaba pare foarte simpla dar din punctul meu de vedere...ca angajator...lucrurile imi par imposibil de realizat...chiar daca as avea si o acoperire...(acord intre cei doi). Mai exact: Unul este in concediu dar vine la munca in locul celui plecat acesta din urma figurand si in pontaj. Ma gandesc la partea cea mai urata a lucrurilor...daca cel venit la munca din concediu ( atentie...fara chemare din concediu..oficiala) pateste un accident de munca si el figureaza in pontaj ca fiind in concediu? Sau...daca cel plecat afara...dar figurand la munca...face cine stie ce fapte pentru care este condamnat si apoi probeaza ca nu este vinovat deoarece conform pontajului si statul;ui de plata...se afla la munca...in tara...si asa mai departe poate fi varianta unui control de la ITM.... Va intreb, este corect modul cum pun eu problema sau e deplasat asa cum mi s-a si reprosat de catre cei in cauza? Eventual pot exista solutii...legale ?
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 14:04, 9 Iulie 2011
viorelh a scris:

Buna ziua,

....... Va intreb, este corect modul cum pun eu problema sau e deplasat asa cum mi s-a si reprosat de catre cei in cauza? Eventual pot exista solutii...legale ?


Exista solutie : pentru cel care pleaca in afara tarii ii acordati CFP , iar celui care se afla in CO ii faceti decizie de revenire din CO - situatie in care sunteti obligat sa-i suportati toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Pentru motive obiective CO poate fi intrerupt si de angajat situatie in care angajatorul nu mai suporta nimic.
Intrucat intelegerea este intre cei doi salariati (angajatorul cautand doar o metoda legala pentru rezolvarea situatiei) cererea de revenire din CO se poate face si de catre angajat fara sa implice alte obligatii pentru angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact ... lucia-ioana81 lucia-ioana81 O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact daca este stipulat pe undeva acest aspect. din ce am inteles eu: \'\'este ilegal ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
Convocare din concediu giacris giacris Buna ziua, Ati putea sa ma lamuriti si pe mine legat de care sunt actele si pasii care trebuiesc intocmiti in momentul in care un angajator convoaca la ... (vezi toată discuția)