avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare din concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare din concediu

Buna ziua,

Ati putea sa ma lamuriti si pe mine legat de care sunt actele si pasii care trebuiesc intocmiti in momentul in care un angajator convoaca la lucru in angajat in timpul concediului de odihna sau in timpul concediului pe perioada sarbatorilor legale?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:52, 12 Noiembrie 2008
Din Codul muncii:
Art. 146. - (1) Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.

Rechemare din concediu de odihna se face, de regula, in scris. Dar daca salariatul este plecat din localitate, acesta rechemare se poate face si telefonic sau prin e-mail.
Salariatul isi va efectua restul de concediu de odihna ramas neefectuat la o data ulterioara.
giacris a scris:

Buna ziua,

Ati putea sa ma lamuriti si pe mine legat de care sunt actele si pasii care trebuiesc intocmiti in momentul in care un angajator convoaca la lucru in angajat in timpul concediului de odihna sau in timpul concediului pe perioada sarbatorilor legale?

Multumesc mult!

Ce inseamna " concediul pe perioada sarbatorilor legale"? nu am auzit de un astfel de concediu!!!!!!!!!!!!:O

Rechemarea din co se face scris si motivat pentru binele angajatorului cat si pentru ca salariatul chiar sa vina la serviciu. Eu nu mi-as intrerupe co doar pe baza unui telefon.

adelaida_07:
Daca sunteti in CO, pe un varf de munte sau la plaja, scrisoarea de la angajator va va fi trimisa acasa unde nu va gasi pe nimeni. Cu telefonul va poate gasi si, daca sunteti de acord cu rechemarea din CO, cand ajungeti la unitate se vor intocmi hartiile necesare. Eu asa procedez si nu am avut refuzuri de la salariati. Unii erau chiar mandri ca s-a apelat la ei, fiind de neinlocuit.B-)
tudorvaleriu a scris:

adelaida_07:
Daca sunteti in CO, pe un varf de munte sau la plaja, scrisoarea de la angajator va va fi trimisa acasa unde nu va gasi pe nimeni. Cu telefonul va poate gasi si, daca sunteti de acord cu rechemarea din CO, cand ajungeti la unitate se vor intocmi hartiile necesare. Eu asa procedez si nu am avut refuzuri de la salariati. Unii erau chiar mandri ca s-a apelat la ei, fiind de neinlocuit.B-)

:offtopic:
Mia placut teribil chestia cu omul de neinlocuit :yeah:

Nu am facut referire la modul in care se face contactarea salariatului ci la modalitatea in care trebuie facuta efectiv rechemarea din co, asa cum ati aratat si dvs. dupa ce se prezinta la locul de munca intocmiti "hartiile" necesare, adica pana la urma tot o forma scrisa folositi ca dovada. Acum depinde si de salariat ,de natura postului ocupat..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Adriana68 Adriana68 La firma la care lucrez mi s-a spus la angajare ca pot lua concediu de odihna 2 saptamani vara si doua iarna.( ceea ce nu inseamna 20 zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neludip neludip Comform graficului intocmit in luna noiembrie 2015 ptr concediu de odihna din 2016,figurez in concediu legal-15 zile in perioada 01-22 ianuarie 2016 si 20-31 ... (vezi toată discuția)
Artificiu...inlocuire lucrator cu un altul aflat in concediu... viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu daca e posibila inlocuirea unui lucrator....care doreste sa plece in afara tarii pe timp de 2 saptamani ...cu un altul care se ... (vezi toată discuția)