avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere firma

buna. daca am inchis magazinul,acum 1 an si 3 luni,am obtinut si regimul derogatoriu,de la finante...dar, plec din tara, si nu o sa pot radia firma peste 1 an si jumatate, adica am inchis, la stat nu sint dator, dar nu mai vreau sa dau si pe radiere bani, ca nu am, de aceea plec in austria, sa lucrez. ce se intampla peste 1 an si ceva?
Cel mai recent răspuns: bandi2 , utilizator 11:29, 10 Iulie 2011
Cel mai bine ar fi sa radiati dvs. societatea fara lichidator in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Cheltuielile nu sunt asa de mari si macar sunteti linistit.
nu se stie ce se poate intampla.
logic este sa o radiati
logic,poate asa ar fi... dar nu dispun de 800 ron,cat ar costa radierea... am auzit de la altii,ca se radiaza automat....
Este vorba de doar 600 ron platibili in doua transe, la diferenta de doua luni. Problema cu radierea automat este o varianta care circula in folclor, dar vedeti dvs. cu ce repeziciune se schimba legile. Nu cred ca merita sa va stresati pentru o asemenea suma. In prima etapa ar trebui sa depuneti o decizie privind publicarea in Monitorul Oficial, pentru care redactarea impreuna cu depusul actelor nu depaseste 300 ron.
Daca de 1 an si 3 luni nu ati depus nicio situatie contabila (chiar daca aveti regim derogatoriu), cred ca deja aveti de platit niste impozite de care nu stiti nimic.

Impozitul minim a fost anulat pentru firmele suspendate abia la 1 iulie 2010 si definitiv la 1 sept 2010. Pana atunci s-a platit, indiferent daca firma era suspendata sau nu.

Oricum, dupa 3 ani de suspendare, firma se reactiveaza automat.
Situatiile anuale oricum trebuie depuse, indiferent daca firma e inactiva sau nu.

Deci sa va asteptati la probleme mari.
Eu am frecvent clienti care isi neglijeaza firmele si platesc sume imense la stat in amenzi sau taxe restante.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Radiere srl bandi2 bandi2 buna,eu am avut un magazin mic,l am inchis acum 2 animam obtinut si regimul derogatoriu,nu mai sant dator la finante.dar vreau sa stiu,,,eu plec in canada,,, ... (vezi toată discuția)
Radiere firma lumi1602 lumi1602 Am avut un magazin si am suspendat activitatea acum 2 ani. Am primit de la finante Regimul derogatoriu pt. 3 ani. Ca atare nu am datorii la stat. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Radiere firma bandi2 bandi2 buna,am avut si eu un magazin mic de naturiste,am suspendat activitatea acum 3 ani,si am regim derogatoriu,deci nu am datorii la stat.bilantul depune contabi;a ... (vezi toată discuția)