am o problema cu asociatia de locatari si as dori sa stiu daca se poate rezolva[legal].in anul 2007 dl administrator ne-a intrebat daca dorim sa izolam termic blocul,si a facut un tabel cu cei care doresc,l-am semnat si dupa aceea a spus sa platim inainte in rate pt.aceasta reabilitare termica.am platit 120 lei,anul urmator 130 lei,iar dupa aceea nu am mai platit nimic pt.ca am vazut ca nu s-a realizat nimic.acum dl.administrator spune ca trebuie sa platim penalitati toti cei care nu am platit urmatoarea rata.e legal sa platesti penalitati pt.ceva ce nu sa efectuat?si daca e legal sa platesc penalitati eu de ce nu primesc dobanda pt. acei bani care i-am dat ca am inteles ca sant in banca si se primeste dobanda pt.ei?am cerut sa-mi dea si mie detailat ce am de plata[cat e intretinerea,cat penalitati],dar mi-a spus ca la 31 iulie 2010 am avut de plata suma de 241 lei,iar pe 31 mai 2011 suma de 610 lei. mi se pare cam mult pt.mai putin de un an.va multumesc anticipat celor ce ma puteti ajuta cu aceasta problema.P.S.cand platesc o suma pe acea chitanta nu scrie decat intretinere+penalitati[nu cat este intretinerea si cat este penalitatea].
Pe chitanta nu se poate amanunti ce platiti in asa masura incat sa va lamuriti complet.
Daca ati semnat pe un tabel ca sunteti de acord cu a plati rate anuale pentru reabilitare este normal ca v-ati luat un angajament pe care trebuia sa-l respectati. Faptul ca nu s-a facut nimic, asa cum ziceti dv., nu inseamna decat ca nu au fost bani suficienti pentru demararea lucrarii, asa incat s-a mers in continuare cu strangerea banilor. Dv. nu ati mai vrut sa va respectati un acord pe care vi l-ati dat prin semnatura si atunci s-a inceput penalizarea.
Orice suma hotarat a se pune pe liste si neachitata se penalizeaza.
Ca suma vi se pare mare, este numai o problema de interpretare. Dv. ne dati niste sume aici, dar nu ne spuneti cand trebuia platite, cand le-ati platit sau de cand nu le-ati platit....si apoi ne intrebati in subinteles daca nu e mare suma.
Pai nu e mare daca ea provine din 2009!
610 cuprinde si rata din 2010 si probabil si pe cea din 2009 plus penalizarile, plus rata din 2011.
Pot sa va spun un lucru. Penalizarea nu trebuie sa depaseasca suma penalizata.