Bună ziua!
Întrebarea din titlu mă frământă de ceva vreme şi nu prea ştiam cui să mă adresez, de aceea vă solicit în mod respectuos ajutorul.
Fiind cadru didactic am observat de multă vreme că există o lipsă acută de materiale didactice grafice la disciplina pe care o predau: istoria. Aşadar m-am gândit să le creez eu şi să le distribui celorlalţi colegi din judeţ şi din ţară (evident contracost). Însă imaginile cu diferite personalităţi provin fie de pe site-uri româneşti, fie de pe cele străine. În acest caz, încalc această lege a dreptului de autor sau ele sunt bunuri publice? Ce-i de făcut?
imaginile personalitatilor istorice ce apar pe diverse site-uri ar putea fi fotografii (instantanee luate din anumite muzee) realizate de catre anumiti fotografi care au cesionat drepturile patrimoniale de autor privind comunicarea publica a fotografiilor catre titularii acelor websiteuri.
astfel, in cazul in care descarcati acele imagini pentru a le publica in manuale, este posibil sa incalcati drepturile de autor ale respectivilor fotografi.