avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... se incalca legea copyright-ului?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

se incalca legea copyright-ului?

Bună ziua!
Întrebarea din titlu mă frământă de ceva vreme şi nu prea ştiam cui să mă adresez, de aceea vă solicit în mod respectuos ajutorul.
Fiind cadru didactic am observat de multă vreme că există o lipsă acută de materiale didactice grafice la disciplina pe care o predau: istoria. Aşadar m-am gândit să le creez eu şi să le distribui celorlalţi colegi din judeţ şi din ţară (evident contracost). Însă imaginile cu diferite personalităţi provin fie de pe site-uri româneşti, fie de pe cele străine. În acest caz, încalc această lege a dreptului de autor sau ele sunt bunuri publice? Ce-i de făcut?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 10:18, 22 Iulie 2011
Mulţumesc mult :) X-(
imaginile personalitatilor istorice ce apar pe diverse site-uri ar putea fi fotografii (instantanee luate din anumite muzee) realizate de catre anumiti fotografi care au cesionat drepturile patrimoniale de autor privind comunicarea publica a fotografiilor catre titularii acelor websiteuri.

astfel, in cazul in care descarcati acele imagini pentru a le publica in manuale, este posibil sa incalcati drepturile de autor ale respectivilor fotografi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de utilizare in scop comercial fotografii ale unor tablouri din domeniul public andreipos andreipos Buna ziua, Intentionez sa comercializez carti digitale (ebooks) pe internet folosind pe copertele acestora fotografii ale unor picturi expuse in diferite ... (vezi toată discuția)
Ce continut poate fi postat pe un blog? costinmoraru costinmoraru Buna ziua Doresc sa scriu niste review-uri la atractii turistice pe blogul personal si sa adaug si fotografii facute de mine cu acele locuri/monumente ... (vezi toată discuția)
Ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor? duwhyt duwhyt Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie ... (vezi toată discuția)