avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită INFO EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

INFO EXECUTARE SILITA

Am facut un credit cu garantie ipotecara rang I asupra unui teren. In acest moment executarea silita s-a infiintat; deocamadata cu poprire asupra conturilor bancare.
Intrebare: Daca nu se acopera intreaga creanta prin toate etapele de executare silita, se poate extinde si asupra altei proprietati dobandite prin certificat de mostenitor de la ruda directa cu clauza de uzufruct viager?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: scarlatvera7 , utilizator 10:36, 11 Iulie 2011
Pentru recuperarea integrala a datoriei, banca poate urmari silit nu numai bunul asupra caruia a fost instituita ipoteca, ci si alte bunuri mobile sau imobile apartinand debitorului. Poate fi urmarit silit si bunul dobandit prin mostenire la care va referiti.


Puteti sa imi spuneti daca se poate executa silit cat este in viata tatal meu care are clauza de uzufruct viager?

Multumesc mult
Executarea silita poate avea loc in timpul vietii tatalui, dar in acest caz se va vinde doar nuda proprietate
Cumparatorul va trebui sa respecte dreptul de uzufruct al tatalui, adica dreptul acestuia de a utiliza imobilul.
Uzufructul inceteaza prin moartea tatalui.

Daca s-a demarat dosarul de executare silita pentru ipoteca grad I pe teren, pana nu se executa la licitatie, cealalta proprietate cu uzufruct este luata in calcul de executor in acest moment ? Daca nu, se poate proteja cumva de executare silita, se poate vinde, sau ce actiuni as putea sa fac pentru a nu ajunge in situatia de a pierde si acest bun?

Va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita aXXo aXXo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost instiintat despre inceperea executarii silite din cauza unei datorii neachitate la timp catre un ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil prin licitatie ? Matist Matist Am in proprietate un imobil conform CF. Mama mea are uzufruct viager si este trecut si ia in CF. Acest imobil se poate vinde prin licitatie de executor ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)