avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelucrare date cu caracter personal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelucrare date cu caracter personal

Buna ziua,

Conform legii 677/2001 privind protectia pers cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal [...], cap. Vi, art. 22 operatorul este obligat sa notifice autoritatii de supraveghere prelucrarea datelor. Tot din prezenta lege, reiese ca prelucrarea datelor constituie orice operatiune [...] care se efectueaza asupra datelor cu caracter persoanl [...] cum ar fi: colecatrea, inregistrarea, organizarea, stocarea [...] consultarea, utilizarea etc.

Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca o societate comerciale care, in vederea recrutarii personalului propriu, colecteaza, stocheaza si utilizeaza (doar in interesul companiei - fara a distribui informatiile tertelor pers.) date cu caracter pers, trebuie sa notifice autoritatea de supraveghere?

Mentionez ca respectivele informatii provin direct de la persoanele in cauza. Acestea semneaza in prealabil un acord prin care se permite stocarea respectivelor informatii

Totodata m-ar interesa daca este prevazuta o limita legala de stocare a datelor cu caracter pers provenite din astfel de aplicatii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:02, 4 August 2008
Trebuie sa va inregistrati si sa platiti o taxa.
Din cate cunosc nu exista o limita legala de stocare a datelor cu caracter personal.
E bine sa ii intrebati pe cei care va inregistreaza si apoi putem discuta daca ei ar invoca o limita si un text de lege.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal lenareg lenareg Pentru transmiterea REVISALULUI este necesara inregistrarea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor? (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere supervisor6679 supervisor6679 buna seara,o intrebare,este legal ca un restaurant sa aiba camere de supraveghere [mascate] fara o informare prealabila a clientilor? ce risca patronul in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare autoritatea de prelucrare a datelor ContSters22096 ContSters22096 ma poate ajuta cineva cu ceva info? e vb despre o p j straina care urmeaza sa administreze un portofoliu de clienti. cu cat timp inainte de a prelucra datele ... (vezi toată discuția)