Ma numesc Mogosanu Ilie din comuna Garla Mare judetul Mehedinti.
Sotia mea a decedat pe data de 9.06.2011,ramanand partea ei de avere sa o impartim la trei.
Rog sa-mi comunicati in cat timp trebuie facuta succesiunea si ce taxe se platesc?
Avem doi copii care participa la succesiune plus eu,ce parte ni se cuvine la fiecare din dreptul sotiei?
Copiii se afla unul in Italia si altul in Spania si au declarat ca dreptul ce li se cuvine din partea mamei mi-l acorda mie.
Ce acte sunt necesare sa-mi trimita acestia din strainatate deoarece nu pot participa la dezbaterea succesiunii?
Dupa ce primesc actele de la acestia ce documente imi sunt necesare mie pentru a dezbate succesiunea?
Este indicat sa dezbateti mostenirea in primele 6 luni de la deces, taxele fiind mai mici in acest interval.
Daca copiii vor sa renunte la mostenire in favoarea dumneavoastra atunci trebuie sa dea declaratii autentice de renuntare la mostenirea deschisa dupa defuncta lor mama (in fata unui notar sau la un consulat din tara in care sunt).
Trebuie sa solicitati de la serviciul de stare civila Anexa 24, sa aveti cu dumneavoastra actele de proprietate, acte de stare civila (certificat deces sotie, certificat casatorie, actele dumneavoastra de identitate) si cu aceste acte, declaratiile de renuntare si Anexa 24 mergeti la un notar din localitatea dumneavoastra de domiciliu sau din localitatea la care e arondata comuna dumneavoastra.
Succesiune
ContSters307192
Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)