avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua,
Ma numesc David si am urmatoarea problema:
- in anul 2002 fratele meu mai mare impreuna cu sotia au facut dezbaterea de mostenire dupa tatal decedat in anul 1988 pentru casa si 1/2 loc de veci. Fratii si mama au cedat in favoarea lui dreptul la casa si locul de veci. Fratele mai mare a decedat in anul 2008.
- in data de 30 ianuarie 2014 decedeaza mama. Am mers la un notar si ne-a dat o lista cu documentele necesare: Certificat fiscal din municipiul Galati si din comuna unde are pamantul, Anexa 24 de la Starea civila si Situatia financiara a locului de veci de la ADP Galati.
Cand am mers la Directia financiara sa scoatem Certificatul fiscal ne-a cerut in original si copie dupa buletinele tuturor mostenitorilor iar pentgru cei decedati certificatul de deces si certificatul de nastere in copie, doua persoane refuza sa le prezinte.
Intrebare: - cum se poate obtine Anexa 24 pentru solutionarea succesiunii pentru bunurile ramase ( 1/2 loc de veci si 54700 mp teren agricol).
Va multumesc
In cazul in care prezumtivii mostenitori refuza sa dea actele de stare civila nu trebuie insistat asupra acestui aspect. Cei care doresc dezbaterea succesiunii pot face demersuri in nume propriu . Anuntati notarul ca exista persoane care nu doresc sa participe la dezbaterea succesiunii, solicitati sa dispuna un termen in care sa dati anunt in publicitate ca se dezbate succesiunea. Daca nu se prezinta este clar ca nu doresc sa preia mostenirea.

Anexa 24 prevede bunurile ce se afla inscrise in baza de date a Directiei de impozite si taxe locale precum si in Registrul agricol al primariei si se ridica de la primaria respectiva
.
Ca mostenitor al mamei puteti solicita primariei pe baza certificatului de deces si CI propriu actele necesare - anexa 24 si certificatul fiscal pentru bunuri imobile (teren, casa etc).
Adeverinta de valoare pentru locul de veci o solicitati de la parohia in jurisdictia careia se afla.

Puteti sa apelati la un mediator si sa chemati partile respective la mediere urmand ca in cazul in care accepta sa incheiati un Acord de mediere privind acceptarea dezbaterii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii dupa mama decedata david1953 david1953 Buna ziua, Ma numesc David si am urmatoarea problema: - in anul 2002 fratele meu mai mare impreuna cu sotia au facut dezbaterea de mostenire dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)