avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal depunere recurs contestatie decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal depunere recurs contestatie decizie concediere

Buna ziua!
Vreau sa va expun urmatoarea situatie.
Un angajat a primit in instanta hotarare favorabila si reintegrare pe postul detinut anterior concedierii din motive disciplinare.Termenul de depunere a recursului a fost de 10 zile de la data comunicarii.Cum se procedeaza pentru promovarea recursului?Banuiesc ca pentru depunerea inscrisurilor a fost acel termen de 10 zile de la data comunicarii(considerat de la data primirii hotararii?????),iar data promovarii este data la care a fost aprobat acest recurs.
Daca pe site-ul instantei de judecata apare data promovarii recursului inseamna ca acesta a fost depus in termen legal?Daca este promovat inseamna ca se va judeca acest recurs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 10 Iulie 2011
Recursul nu a fost aprobat ... numai dupa ce se va judeca de catre instanta superioara , atunsi se poate vedea daca recursul a fost admis sau respins.

Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor.
Daca acest recurs a fost promovat si apare pe site-ul instantei de judecata inseamna ca se va judeca de catre instanta superioara?
Data la care apare promovat este si data la care a fost depus?Va intreb acest lucru deoarece cred ca nu a fost depus in termen legal.Faptul ca a fost promovat inseamna ca a fost depus in termen legal?
Nu inteleg de ce aveti dubii in privinta termenului de declarare al recursului?
Recursul se considera in termen (in litigiile de munca) daca a fost depus intr-o perioada de cel mult 10 zile de la data comunicarii hotararii, fara a se lua in calcul ziua primirii hotararii si ziua depunerii recursului.
Daca termenul se implineste intr-o zi de sarbatoare atunci el poate fi depus si in prima zi de lucru dupa acea sarbatoare .
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Stiu cum se calculeaza termenul de recurs.Ceea ce nu stiu este daca acesta a fost promovat(el apare pe portalul instantei)inseamna ca a fost depus in termen legal sau se poate invoca exceptia tardivitatii?
Incadrarea in termenul de recurs este facuta de instanta Curtii de apel la primul termen.
Numai atunci se poate pronunta si aceasta chestiune se judeca cu prioritate inaintea motivelor de recurs.
Se poate invoca exceptia tardivitatii numai dupa promovare si daca exista motive ,pentru ca altfel nu au cum,
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
rosu gheorghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen recurs miky_30 miky_30 Buna seara, Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca ,pe 28 .02.2011.Trebuie sa fac recurs,in termen de 10 zile .Cand expira termenul pentru ... (vezi toată discuția)
Tardiv sau nu? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o problema: am castigat o actiune impotriva procuraturii, s-a dat o sentinta de retrimitere a dosarului la parchet, pentru continuarea cercetarii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Termen depunere recurs in litigiu de munca Rentzu Rentzu In data de de 23 august 2012 ni s-a comunicat hotararea judecatoreasca intr-un litigiu de munca in care a fost implicata sotia. Am depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)