avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tardiv sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tardiv sau nu?

Am o problema: am castigat o actiune impotriva procuraturii, s-a dat o sentinta de retrimitere a dosarului la parchet, pentru continuarea cercetarii. Dupa perioada legala in care nimeni nu a recuzat sentinta, dosarul a fost trimis la Parchet. DAR dupa inca cateva saptamani unul dintre intimati, care era la puscarie a aflat cu intarziere de incheiere (exista un proces verbal de primire) si face recurs -- in termen legal din punctul lui de vedere. Dosarul este chemat de la parchet si am primit citatie la tribunal. Mai pot ridica problema tardivitatii recursului sau nu?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:59, 9 Noiembrie 2010
daca nu este facut in termen, da.
Termenul de recurs pentru persoanele detinute sau lipsa de la judecata si pronuntare curge de la data comunicarii dispozitivului sentintei pronuntate.
Verificati data comunicarii la penitenciar ( procesul -verbal) si daca acesta a fost exercitat in termenul de 10 zile de la comunicare.
Daca recursul nu a fot declarat in termenul procedural invocati exceptia tardivitatii formularii recursului , daca insa este declarat in termen renuntati la invocarea exceptiei.
oricum la dosarul cauzei va fi depusa pe langa cerea de recurs si dovada de indeplinire a procedurii cu recurentul.
nu inteleg totusi cum cei de la instanta nu au asteptat dovada de comunicare a sentintei catre persoana care este in stare de detinere
Recursul intimatului arestat pentru a fi socotit ca fiind introdus in termen sau ca fiind tardiv,trebuie vazuta dovada de comunicare cu data luarii la cunostinta de catre detinut a hotararii emise de catre instanta precum si data trimiterii recursului de catre arestat
In functie de aceste date se considera daca recursul a fost inaintat in termenul legal de 10 zile de la data luarii la cunostinta a dispozitivului respectivei hotarari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia tardivitatii recursului avocate avocate Am facut recurs la o sentinta care nu mi-a fost comunicata, (mi-a fost comunicata de lichidator) si acum Curtea a dat termen ca s-a ridicat din oficiu ... (vezi toată discuția)
Este admisibila procedura revizuirii intemeiata pe art.322 (2)? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Ma adresez practicienilor in stiinte juridice care au intalnit urmatoarea situatie sau care pot gasi dezlegare acestei spete: Instanta de fond ... (vezi toată discuția)
Termen legal depunere recurs contestatie decizie concediere nemesisnmm nemesisnmm Buna ziua! Vreau sa va expun urmatoarea situatie. Un angajat a primit in instanta hotarare favorabila si reintegrare pe postul detinut anterior concedierii ... (vezi toată discuția)