avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... exceptia tardivitatii recursului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

exceptia tardivitatii recursului

Am facut recurs la o sentinta care nu mi-a fost comunicata, (mi-a fost comunicata de lichidator) si acum Curtea a dat termen ca s-a ridicat din oficiu exceptia tardivitatii, desi eu l-am depus in termen.Ce sa fk?????????:O
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 00:45, 11 Noiembrie 2009
Sa verificati direct pe dosar, daca exceptia ridicata din oficiu, de instanta, e intemeiata, adica sa numarati zilele scurse de la data comunicarii sentintei catre dvs. pana la declararea caii de atac. Preferabil, e sa raspundeti si in scris la aceasta exceptie.
Este posibil ca instanta sa considere ca v- a fost comunicata sentinta prin publicarea acesteia in Buletinul Procedurilor de Insolventa iar termenul stabilit pentru recurs sa fi expirat deja la data formularii recursului.
Va trebui sa depuneti dovezi cu privire la depunerea in termen a recursului, respectiv ca nu vi s-a comunicat hotararea atacata sau/si de la data luarii la cunostinta in mod legal/oficial, v-ati incadrat in termenul de declarare a recursului.
Daca la dosarul cauzei nu exista dovada comunicarii hotararii instantei anterioare sunteti in termen.
Daca instanta a vazut ca exista aceasta dovada la dosar si de aceea a invocat exceptia tardivitatii, aceasta se va admite.

avocat Claudiu Lascoschi
verificati totusi si in Buletinul Procedurilor de Insolventa...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
ContSters84518, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardiv sau nu? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o problema: am castigat o actiune impotriva procuraturii, s-a dat o sentinta de retrimitere a dosarului la parchet, pentru continuarea cercetarii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Decizie contestatie necomunicata,iesire din termen pt contestatie Irinel Irinel Irinel Irinel Am contestat un proces verbal acum 4 luni..intre timp a fost prima infatisare la care nu am ajuns...acum am aflat ca am pierdut acel proces...(DIN IANUARIE)dar ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta? bryan bryan Am nevoie de ajutor sunt ,,novice,, in acesta situatie. Sunt intr-un proces de insolventa(creditor), instanta s-a pronuntata si a dat si o sentinta, pe care am ... (vezi toată discuția)