Buna ziua, am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana angajatului, iar preavizul mi-a expirat pe data de 15mai;
Acum 2 saptamani am sunat la fosta firma sa-mi faca lichidarea si sa imi dea si adeverinta de vechime si mi s-a spus ca se intarzie la ITM cu adeverinta de vechime si ca ma vor suna ei cand este gata;
Eu nu stiu procedura, dar atat de mult se asteapta pentru adeverinta de vechime? au trecut aproape 2 luni; trebuie sa se semneze ceva la ITM?
Multumesc anticipat!
De la ITM nu se mai ridica adeverinte de vechime , intrucat dupa data de 01.01.2011 nu se mai depun acte spre vizare sau inregistrare de catre angajatori la ITM.
Este un termen foarte mare - 2 luni - pentru a ridica un act de la ITM ... mergeti la ITM si vedeti despe ce este vorba, asa va lamuriti cum sta treaba.
mi s-a spus ca adeverinta de vechime pe perioada 01.ianuarie.2011 - 15.mai.2011 este facuta si ca asteapta de la ITM doar adeverinta pe ceilalti 2 ani anteriori datei de 01.01.2011;
se poate sa fie vreo intarziere cu ceva? adeverinta trebuie stampilata si la ITM sau semnata? ca in cazul asta inteleg intarzierea sau se intocmeste de catre fostul angajator si se stampileaza si se semneaza si asta e tot ? caz in care inseamna ca sunt mintit;
Intr-adevar, perioada dinainte de 01.01.2011 se vizeaza de ITM .. insa din cate cunosc termenul de ridicare este de 2-3 sapt de la data depunerii adev la ITM.
Mergeti la inspectorul ITM si vedeti ce se intampla ... asa veti afla mai repede ce este cu adev dvs.
Adeverinta vechime
Viovas
Buna ziua. un salariat plecat in cursul anului 2011 solicita o adeverin ta de vechime. Eu sunt obligat sa-i dau pt toata perioada lucrata la mine sau doar pt ... (vezi toată discuția)