avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract cu Banca preluat de Firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract cu Banca preluat de Firma de recuperare

O buna amica de-a mea a incheiat si i s-a aprobat in anul 2006 un contract de credit cu Banca (6000 euro), fara ipoteca, pe baza adeverintei de salariu si a faptului ca era asociata unica a unui SRL profitabil si putea lua dividende. A platit ratele lunare pina in sept. 2008. Ulterior, prin sept.2009, la domiciliul ei din buletin si declarat in contract, (domiciliu- apartament proprietate personala a respectivei in 2006), dar care domiciliu-apt. , din 2007 este proprietatea SRL-ului, unde ATENTIE, ea mai are in prezent doar 2 parti sociale din totalul de 20, au inceput sa vina in cutia postala plicuri din partea unei Firme de recuperare, care o anuntau ca trebuie sa plateasca catre ei valoarea creditului restant ( care in momentul de fata se ridica la vreo 7400 euro !!!). N-a raspuns nici unei solicitari si nici n-are de gind s-o faca !
Ce se poate intimpla daca in momentul de fata:

- nu are nici un venit, iar situatia financiara nu-i promite nimic pt. viitorul apropiat.
- locuieste temporar la vechiul domiciliu (apartament), dar care, repet, din 2007 nu mai e proprietatea ei, este a SRL-ului, unde ea are doar 2 parti sociale(si SRL-ul e pe pierdere din 2008)
- majoritatea bunurilor din apartament sint cumparate pe SRL !
Observatie: In sep. 2011 se implinesc 3 ani de la plata ultimei rate efectuate catre Banca !
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:11, 10 Iulie 2011
Daca nu are bunuri si venituri ...firma de recuperari nu are ce executa pentru recuperarea debitului. Orice notificare trimisa de firma de recuperi in legatura cu creanta, intrerupe cursul prescriptiei si incepe sa curga un alt termen. Cu alte cuvinte , datoria nu e prescrisa.
Eu am alta opinie, pt ca notificarea de la recuperatori nu intrerupe prescriptia. Debitoarea sa nu faca nici o plata, nici partiala, pana in septembrie, nici sa nu recunoasca datoria ( prin vreun inscris, obligatie de plata etc.). Daca recuperatorii vor intrerupe prescriptia prin executarea silita ( pt ca acel contract de credit este titlu executoriu), ramane de vazut ce au de executat, din ce s-a relatat mai sus, cam nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea proprietarului unei creante din 3 in 3 ani, intrerupe prescrierea? georgetta9 georgetta9 In 1999 am luat o tzeapa de la un tip ce s-a prefacut ca vrea asociere pe firma, in fapt fiind camatar mascat. Din 2002, in urma unei hotarari, creanta a fost ... (vezi toată discuția)