avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

As dori sa ma informati in legatura cu autorizatia de constructie provizorie.Am cumparat un teren al carui proprietar sunt ,iar zona in care se afla se zice ca este deja intrata in spatiul urbanistic al orasului si nu pot construi decat o constructie provizorie pentru care trebuie sa fac in fiecare an autorizatie.
Exista cumva o reglementare in acest sens ca trebuie sa iau autorizatia anua?
As dori mai multe lamuriri.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:07, 11 Iulie 2011
In principiu, la momentul la care ati cumparat era necesar un certificat de urbanism ... in acel certificat ar fi trebuit inscrisa interdictia de construire.
Ati vazut acel certificat de instrainare? Are inserata o astfel de interdictie?
Conform legii 50/1991 nu se emit autorizatii de construire provizorii. Chiar si pentru constructiile provizorii se emite o singura autorizatie, in al carei termen de valabilitate trebuie edificata constructia. Valabilitatea acestei autorizatii se poate prelungi o singura data, cu maxim 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot construi casa conform certificatului de urbanism? Mihai2008 Mihai2008 Am cumparat un teren intravilan construibil cu certificat de urbanism in care se specifica destinatia pentru locuinte. Dupa un an si ceva am vazut ca primaria ... (vezi toată discuția)
Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! vecinul nu imi da acordul sa construim casele lipite desi certificatul de urbanism imi cere asta !!! Gina _A Gina _A Avem si noi o problema cu vecinul. Am achizitionat un lot dintr-un teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un lot de 260 ... (vezi toată discuția)