suntem 8 frati vitregi (doar de pe tata). Cand a avut loc succesiunea prin anul 1992 ne-am prezentat doar 3 dintre frati. Am obtinut fiecare (din cei 3) cate un certificat de mostenitor cu o cota de 1/3 di bunurile ramase.
Acum unul dintre frati care nu a fost prezent la succesiune ne ameninta mereu ca el va strica actele adica acele certificate de mostenitor. ESTE POSIBIL?
La deschiderea mostenirii trebuia sa fie prezenti toti cei 8 frati, care puteau sa accepte sau sa renunte la mostenirea ramasa de pe urma defunctului tata.
Culpa va apartine.
In principiu, un certificat de mostenitor poate fi anulat ... depinde insa de circumstante ... de momentul cand a aflat acesta despre decesul tatalui, despre deschiderea succesiunii, daca a fost citat la deschiderea succesiunii si multe alte aspecte.
Dar la momentul succesiunii fratele din localitate care nu sa prezentat a fost informat(doar verbal) data si unde va avea loc succesiunea si totusi nu sa prezentat spunand ca nu il intereseaza iar ceilalti frati nu stia nimeni de ei la acel moment.
Ce ar trebui sa facem? Sa deschidem alta succesiune?Avand in vedere ca nici la aceasta data nu stim nimic de trei dintre frati cum putem sa-i chemam?Prin tribunal, sau notar?
Succesiune
razvan_3
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu o informatie privind succesiunea unchiului meu
Acesta a decedat in urma cu aprox.2 ani,nu are copii si sotie,singurele ... (vezi toată discuția)