avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

Am cumparat un teren dar nu am facut cu vanzatorul contract de vanzare-cumparare, am incheiat o chitanta, am avut si martori.Daca intre timp s-a razgandit si nu doreste sa incheie un contract,as vrea sa fac o actiune in instanta ,iar sentinta pronuntata sa tina loc de contract de vanzare cumparare.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 09:47, 11 Iulie 2011
In chitanta ati prevazut un termen pentru perfectarea actului? Daca nu, inainte sa va adresati instantei notificati promitentul vanzator sa se prezinte in data X la un notar public cu toate actele necesare pentru incheierea cntractului.
In cazul in care nu se prezenta adresati-va instantei de judecata si solicitati sa se constate valabil incheiata tranzactia descrisa in respectiva chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata a unui propietar de teren care s-a razgandit. Costin29 Costin29 Buna ziua!As dori sa stiu unde pot actiona in instanta un propietar de teren care s-a razgandit de la a vinde un teren.Mentionez ca terenul este in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare înțelegere de vânzare de către promitentul vânzător dinuarmas dinuarmas Am încheiat o promisiune de vânzare cu promitentul vânzător,menționez că eu sunt cumpăratorul, în care se specifica că urmează să-mi vândă 925mp. ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea intelegerii bilaterale de vanzare cumparare Mohorea_Alina Mohorea_Alina Buna ziua!Am achitat integral o casa si mam ales doar cu o intelegere bilaterala de vanzare-cumparare.As dori sa aflu ce sanse am,ca aceasta intelegere sa fie ... (vezi toată discuția)