avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare înțelegere de vânzare de către ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare înțelegere de vânzare de către promitentul vânzător

Am încheiat o promisiune de vânzare cu promitentul vânzător,menționez că eu sunt cumpăratorul, în care se specifica că urmează să-mi vândă 925mp. din totalul de 18000mp.exită o schiță după care urma să dezmembreze tot terenul in parcele .A primit avans, și s-a hotărât ca restul de bani se v-a achita o dată cu perfectarea contractului de v.c. în fața notarului. Vânzătorul s-a răzgândit ,pe motiv că o să vândă toată suprafața altcuiva,ceea ce eu nu sunt de acord . Se poate cere instanței o hotărâre favorabilă mie.Termenul de semnare al contractului de v.c. în fața notarului public este august 2019.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
dinuarmas, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:11, 15 August 2019
Da. Va puteti adresa instanței pentru pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic. Mai exact, să perfectati vânzarea pe cale judecătorească.
Dă-mi ceva detalii te rog
Contactați un avocat. O sa va explice mai detaliat. Și oricum, trebuie citit antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare Lorena Chirila Lorena Chirila In ce conditii se poate obtine? Eu nu am avut niciodata un astfel de dosar, doar mi-a cerut cineva parerea in legatura cu nerespectarea obligatiei ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)