avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de management pers fara cetatenie Romana.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de management pers fara cetatenie Romana.

Buna ziua
Am o intrebare referitoare la o situatie mai complicata....

Doresc sa ma angajez la o firma. Firma are sediul social in Bucuresti (acolo nu are activitate) si punct de lucru in Arad (unde isi va desfasura activitatea). Firma este infiintata de un cetatean din rep. Moldova. care locuieste acolo. In prezent , are un reprezentant in Romania (angajat de la firma dansului din Rep Moldova) cu care a incheiat un contract de management referitor la firma din Romania ....

Ce doresc eu sa stiu
- acel contract de management e valabil pe teritoriul Romaniei?
- trebuie inregistrat undeva?
- are acea persoana dreptul sa semneze contracte de munca si alte documente legale ?

Mentionez ca aceasta persoana nu are cetatenie Romana ci doar Moldoveneasca si este in romania pe baza de viza turistica...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 11 Iulie 2011
Acel contract de management este supus legii locului încheierii actului (lex loci actus).
Daca este incheiat in Romania se va supune legislatiei din tara , iar daca este incheiat in Rep.Moldova se va supune legislatiei din acesasta tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare in alta tara blindguardian blindguardian la intrebarea anterioara nu mi-a raspuns nimeni asa ca revin cu o alta ... un patron are 2 firme: una in Rep Moldova si una in Romania... E posibil sa ... (vezi toată discuția)
Transport international de marfa tampau gabriela tampau gabriela SC X SRL ,platitoare de TVA , efectueaza transport international de marfa pentru o alta firma platitoare de TVA din Romania , transportul fiind pe ruta Spania- ... (vezi toată discuția)
Cetatenii din r. moldova pot fi angajati cu pasaport turistic ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Cetatenii din R. Moldova pot fi angajati cu pasaport turistic ,fara alte vize? (vezi toată discuția)