avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... practica judiciara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

practica judiciara

un proces pierdut la toate instantele de judecata,inclusiv inalta curte de justitie si casatie a romaniei care arespins cererea de stramutare si revizuire a dosarului ,poate fi inaintat la cedo?este vorba despre drepturi salariale si despre practica neunitara a solutiilor date de diferite instante din tara.in unele judete in aceeasi cauza se castiga procese iar in altele nu.ce sanse ar fi ca procesul sa fie castigat la cedo tinind cont de aceasta practica neunitara si cam care ar fi costurile?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 11 Iulie 2011
CEDO nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.
La CEDO va puteti adresa numai dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.
eu cred ca statul prin instantele de judecata care nu practica o practica unitara in solutiile pe care le dau diferite instante de judeta din tara in dosare care prevad aceleasi drepturi salariale incalca unul din drepturile fundamentale ale conventiiei si anume acela al unui proces echitabil.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
kamy_dani73, utilizator
”Proces echitabil” se refera la cu totul altceva decat la solutiile pronuntate de actre instantele din tara ....
eu nu inteleg cum instante diferite di tara care judeca aceasi cauza dau solutii diferite.la asta ma refer cu mersul la cedo.d_voastra cum explicati acest lucru?
Acest motiv pe care-l invocati dvs nu este motiv de sesizare CEDO si motiv de exercitare a unui Recurs in interesul legii de catre Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de catre colegiile de conducere ale curtilor de apel pentru a se asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii pe intreg teritoriul Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica unitara a sentintelor judecatoresti elisa_2000 elisa_2000 In cazul in care pe aceeasi speta (absolut identica) s-au dat sentinte diferite la unii s-a admis si au castigat actiunea, la altii s-a respins actiunea atat ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo si daune pentru calificarea motivelor de recurs ca fiind inadmisibile eagle_free eagle_free Buna seara, Va solicit ajutorul pentru a promova o actiune la CEDO pentru tatal meu, care s-a judecat pentru o actiune in contencios administrativ de ... (vezi toată discuția)
Aplicatie catre cedo issidore13 issidore13 Recurs pronuntat in 23.11.2012,atacat cu contestatie in anulare in data de 23.10.2013,contestatie admisa in parte,desfiinteaza in parte decizia de ... (vezi toată discuția)