avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu in avans

Buna ziua,
Am si eu o intrebare...Mi-am dat demisia de la locul actual de munca, stau cele 20 de zile in preaviz, dar mi-am luat pe anul in curs , pana acum, 18 zile de concediu...Am inteles ca acum mi se vor opri banii pe zilele luate in avans...Dupa calculele mele, ar trebui sa-mi opreasca banii ptr 6 zile...Este corect?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 13 Iulie 2011
Da , este legal sa se inapoieze indemnizatia aferenta zilelor de CO luate in plus ...
Pentru a vi se raspunde cate zile de concediu de odihna ati efectuat in plus, urmand a vi se retine contravaloarea acestora, ar trebui sa ne spuneti cate zile de concediu de odihna ati negociat (pe an) si care este data incetarii contractului de munca.:-/
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns...Am 21 de zile de concediu anual, dintre care mi-am luat 18 zile.Intre timp, s-a mai ivit o problema...sefa mea mi-a spus sa stau in preaviz toate cele 20 de zile, mi-am facut cererea de demisie conform discutiei noastre...ultima zi fiind 25 iulie...iar acum...aflu ca vrea sa nu mai vin de pe 15 iulie...si nu mi se pare corect!Cand i-am cerut voie sa plec cu o saptamana mai devreme nu a fost de acord!Eu pierd niste bani pentru aceasta perioada, deoarece la viitorul angajator ma voi duce cu data de 01.08.2011, tot din cauza ei, care nu a acceptat alta varianta!Ce pot face?!
Angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz .. pe demisia dvs ce scrie referitor la preaviz?
Pe demisie se specifica ca voi sta toate cele 20 de zile lucratoare...pentru ca asa a vrut sefa mea...ultima zi era 25 iulie 2011...

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in timpul preavizului Tania  D Tania D intrebare: daca un angajat si-a dat demisia suntem obligati sa ii semnam cererea de concediu de odihna, deci practic vrea sa-si efectueze concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu in preaviz bogdankkk bogdankkk Doresc sa va prezint situatia mea cu privire la vechiul loc de munca : Am lucrat la o companie timp de 8 luni.Acum o luna(iulie 2012) am cerut demisia ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)