avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriere hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriere hotarare judecatoreasca

buna ziua
multumesc pentru consideratia si sprijinul acordat.este vorba de o hotarare definitiva si irevocabila prin care mama mea mosteneste un teren ale carui hotare nu sunt respectate de vecini.vecinii,nepotii mamei,impreuna cu inca un nepot,vecinul lor stapanesc impreuna cu mama un teren in suprafata de 10492 mp si nu sunt de acord cu ceea ce i-a revenit mamei mele.fiecare dintre ei are mai mult decat s-a stabilit in hotarare iar mama are in minus atata cat au acestia in plus fata de acte. hotararea este din 1996 si nu a fost executata pana acum,cand am incercat sa fac acest lucru.executorul mi-a spus ca s-a prescris dupa 10 ani.ce este de facut in acest caz?
va asigur de respectul meu si va doresc numai bine!
ion floarea
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 12:50, 11 Iulie 2011
Verificati cu un avocat:
1.Daca nu au existat cumva motive de suspendare sau chiar de intrerupere a prescriptiei (spre a vi se prelungi termenul) .
sau
2.Daca au existat motive temeinice de impiedicare a mamei sa ceara executarea, poate introduce la instanta de executare competenta, cerere de repunere in termen, in 15 zile de la incetarea impiedicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Executare stiuculita stiuculita Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)
Solicitare de plata datorie dupa 12 ani mihaelamunteanu1986 mihaelamunteanu1986 Buna ziua! Mama mea a primit zilele trecute prin posta o foaie prin care i se cere plata unei datorii, din cate imi amintesc eu facuta la Altex in urma cu 12 ... (vezi toată discuția)