avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de asigurare sociala

as vrea sa stiu daca o pers.care a lucrat 8 ani in Romania iar acum are domiciuliul in Grecia ,ar putea sa faca un contract de asigurari sociale in Romania ptr dif de 7 ani (min.15 ani de cotizatie)ptr a beneficia de pensie la implinirea varstei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 11 Iulie 2011
1. Legea 263/2010 spune:
Art. 5
(1) Asiguratii sistemului public de pensii pot fi cetateni romani, cetateni ai altor state sau apatrizi, pe perioada in care au, conform legii, domiciliul sau resedinta in Romania.

(2) Pot fi asigurati ai sistemului public de pensii si cetatenii romani, cetatenii altor state si apatrizii care nu au domiciliul sau resedinta in Romania, in conditiile prevazute de instrumentele juridice cu caracter international la care Romania este parte.

2. Va recomand sa luati legatura, prin e-mail, cu Casa Nationala de Pensii Publice din Romania si/sau cu Ambasada Romaniei in Grecia.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas dupa renuntarea la cetatenie florentina10ro florentina10ro Fiul meu e persoana cu handicap grav, are 28 de ani si primeste pensie de urmas deoarece tatal lui e decedat, noi traim in spania de 9 ani, eu mi-am luat ... (vezi toată discuția)
Pensie cetatean strain alexmarin76 alexmarin76 Buna seara, Am o problema cu care ma confrunt acum, legata de un cetatean strain care a lucrat mai multi ani in Romania si care in curand va implini si ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare ajutor de inmormintare vivi23ro vivi23ro Pt ca la intreprinderea unde lucrez se acorda acest ajutor nu se stie pe ce criterii sau mai bine zis nu se acorda as dori sa stiu , daca este reglementat ... (vezi toată discuția)