avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

Buna ziua, as dori sa adresez o intrebare legata de perimarea unei executari silite. Este perimat sau nu? Dosarul de executare silita a fost intocmit in anul 2007, s-a trimis somatie, s-a facut un proces verbal in care s-a constatat ca nu exista bunuri ce pot fi executate si nu s-a continuat din 6 in 6 luni , nu a mai fost trimisa nici o somatie. Ulterior, dupa 2 ani, creditorul a mai facut o cerere de continuare a executarii silite , insa in cadrul aceluiasi dosar de executare, care aparent era perimat , ulterior s-au trimis somatii din 6 in 6 luni. Este acest dosar de executare perimat din cauza faptului ca in primii 2 ani nu s-au trimis somatiile si nu s-a efectuat nici un alt act in cadrul dosarului? Sau cererea creditorului dupa 2 ani conteaza?
Este vorba de un imprumut cu titlu executoriu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela1999 , utilizator 14:47, 12 Iulie 2011
Nu este perimata executarea silita atata vreme cat chiar dupa 2 ani se revine cu somatyie din 6 in 6 luni.
Perimarea executarii silite poate fi constatata de executorul judecatoresc, in mod direct sau indirect de catre instanta de judecata in cadrul unei contestatii la executare.
Exec. judecatoresc constata perimarea executarii silite printr-un proces verbal, cu citarea partilor, care poate fi contestat in 15 zile de la comunicare (art 401 Cpc).



Multumesc.
Citind codul, am observat ca ar trebui sa fie perimat orice doasar de executare daca au trecut mai mult de 6 luni, si ca orice act ulterior facut in cadrul aceluiasi dosar nu are valoare, si ca ar trebui sa se inceapa o noua executare, un nou dosar diferit. De asta am intrebat, ptr ca nu sunt deloc lamurita.
Revin cu aceeasi problema, am facut azi copie dupa dosarul de executare silita, si intre 2008-2010 nu s-a efectuat nici un act in acest dosar, in anul 2010 creditorul a facut o noua cerere ptr a starui in executare, dar in cazul aceluiasi doasar de executare . S-au trimis incepand cu anul 2010 somatii din 6 in 6 luni, insa s-a facut un singur proces - verbal in tot acest timp in care s-a constat ca nu exista bunuri care pot fi executate. De ce nu opereaza perimarea, din moment ce 2 ani nu s-a staruit in executare?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Perimare executare doina_dana doina_dana Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)