avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare donatie

Buna ziua. La 19 ani fiul meu a avut un copil cu o fata. Aceasta s-a casatorit si i-a cerut fiului meu sa ii dea acceptul sa treaca copilul pe numele sotului ei, ceea ce s-a si intamplat. Copilul are acum 17 ani si inca nu stie povestea. Fiul meu s-a casatorit, a facut un alt copil ( 4 luni )si a divortat. Eu, ca bunica, am cumparat un apartament pe numele meu in care s-a mutat fosta sotie cu bebelusul si vreau sa-i donez acestuia casa ( in cota de 1/2), pentru a-i asigura locuinta, in urma divortului. Intrebarea este : are vreun drept primul nepot sa conteste aceasta donatie daca nu mai este legal nepotul meu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:26, 11 Iulie 2011
(daca i-au schimbat doar numele, e inca nepotul dvs. daca sotul mamei l-a si adoptat , copilul nu mai este fiul fiului dvs.)

nepot sau nu, nu are de ce contesta actul incheiat intre dvs si nepotul asta mic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta maria_ioana maria_ioana Buna ziua, Am si eu o situatie in familie de genul: - bunica din partea mamei a fost casatorita legitim . Din aceasta casatorie a rezultat un copil. ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)