avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solicitare informatii dosar penal la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solicitare informatii dosar penal la parchet

Unde este prevazut dreptul unei parti in procesul penal sa afle situatia juridica a unui dosar penal (la parchet sau politie) imi este necesar pentru formularea unei cereri -comunicare stadiu cercetari DP __/P/2011.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: florin TGV , utilizator 20:50, 12 Iulie 2011
cercetarea penala nu este publica deciin afara unui raspuns de genul "dosarul se afla in stadiul de cercetare" nu veti primi alte informatii.
Nu stiu de ce dureaza atat de mult (6 luni) pentru o plangere penala pt. art. 259 CP denuntare calomnioasa? Ma asteptam sa primesc un raspuns in intervalul asta!
nu este un dosar prioritar si in consecinta va dura mai mult pina primiti un raspuns. Iar raspunsul poate fi chiar si o neincepere a urmaririi penale.
Daca ati efectuat plangerea penala, aveti dreptul sa solicitati la Parchet pentru a vi se comunica stadiul cercetarilor.
Multumesc de raspunsuri dar "unde este prevazut acest drept (CPP-sau alta lege ) ?
Cred ca in cererea pe care am redactat-o la sfarsit trebuie sa mentionez :" imi intemeiez prezenta cerere in temeiul art. ...." altfel ma trezesc cu o scrisoare din partea parchetului gen "plangerea dvs. este analizata si va vom comunica solutia imediat ce se va stabili"
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pop_maria pop_maria s-a facut o plngere impotriva mea la sectia de politie din comuna in care locuiesc.....am fost instiintata verbal prin fratele meu de catre organul de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios dreaminro dreaminro ori foarte mult sa ma ajutati in legatura cu Cercetarea penala la adresa mea si a sotiei mele,pentru fapta de \"amenintare\",din partea unui vecin (mutat de ... (vezi toată discuția)