Am inchiriat un stand intr-un centru comercial pe o perioada de un an. Dupa trei luni, propietarii au daramat aproape jumatate dintre aceste spatii, inclusiv al meu.Inainte de a ne oferi alt spatiu,lucru cu care nu prea am fost de acord,am facut o cerere de relocare.Am primit spatiul nou fara proces verbal sau act aditional.Am functionat inca doua luni,aproape o luna de zile am stat in praul de la demolare.In acest timp am pierdut si putinii clientii.Spatiul respectiv are doua laturi cu cate o intrare fiecare,iar una din intrari s-au gandit sa o blocheze pentru depozitare de materiale.Nu mi-a venit sa cred.Le-am cerut sa deblocheze acea intrare si nu m-am inteles cu dansii.M-am hotarat sa renunt,sa reziliez contractul si eventual sa ii dau in judecata.Va rog sa ma ajutati cu o sugestie sau sa-mi spuneti ce pasi ar urma sa fac in acest moment.Va multumesc!
Notificati proprietarul cu privire la denuntarea unilaterala a contractului cu motivarea "disparitiei" obiectului inchirierii. Nu are nici un rost sa ramaneti legat de un contract in care doar Dvs. aveti obligatii.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra! Cineva imi spunea ca denuntarea unilaterala este valabila in cazul in care contractul nu are termen.Ce alta sugestie mi se poate da?Va rog sa ma ajutati!
Folosirea termenilor de reziliere, denuntare, rezolutionare este folosita in general pentru cazuri specifice de solicitare a incetarii raporturilor juridice incheiate intre parti.
In cazul in care apare o perturbare a contractului, adica daca "dispare" obiectul contractului, sau o parte nu isi executa din culpa obligatiile, atunci cealalta parte are dreptul fie sa ceara totusi executarea, fie sa ceara incetarea contractului si eventual despagubiri. Aceasta exprimare a vointei este unilaterala, partea vatamata este in drept sa o faca. In acest caz nu are importanta daca contractul este cu sau fara termen.
Daca "obiectul" contractului este inlocuit, iar noul obiect nu indeplineste complet cerintele din contract, puteti linistit sa refuzati "obiectul" inlocuitor, si sa declarati ca nu sunteti de acord cu aceasta. Cealalta parte fiind vinovata de neexecutare, d-voastra puteti cere incetarea contractului. Eventual in instanta de judecata vi se poate refuza acordarea de despagubiri.
Au trecut deja trei luni decand am preluat acel spatiu si nu stiu daca in acest moment pot sa spun ca nu sant de acord.Cand i-am anuntat ca vreau sa reziliez contractul de comun acord au aparut sume care ar trebui sa le platesc ,sume de care nu stiam.De la inceputul lunii iunie mi-au sigilat si spatiul cu tot cu marfa,motivul fiind neplata utilitatilor.Acum doua zile chiar ei mi-au cerut sa fac o cerere de reziliere.M-am gandit ca ar fi mai bine sa consult pe cei care se pricep inainte de a lua o masura.Va rog sa ma ajutati in continuare!Multumesc!