In calitate de locatar intr-un contract de locatiune intre doua societati, incheiat pe perioada determinata, pot denunta unilateral contractul?
In noul cod civil nu este prevazuta aceasta situatie dar nici nu este interzisa. Daca se poate face denuntare unilaterala de catre locatar in aceste conditii, ce termen de preaviz trebuie sa-i dau locatorului?
Precizez ca nici contractul nu prevede posibilitatea denuntarii unilaterale.
Locatarul ma poate obliga la despagubiri in cazul denuntarii unilaterale inainte de termen?
Multumesc.
Eu as recomanda sa incercati sa faceti o intelegere cu cealalta parte, astfel incat sa evitati un posibil conflict. In ceea ce priveste obligarea la despagubiri aceasta ar surveni numai in urma unui eventual proces. Acest lucru ar implica costuri banesti, timp, etc. Asa ca nu vad de ce nu ati putea ajunge la o intelegere.
Am incercat o intelegere dar nu s-a putut. Locatorul nu vrea sa incetam contractul de comun acord.
In cazul unui eventual proces ar putea sa-mi ceara despagubiri chiar daca acestea nu sunt prevazute in contract?
Poate sa ceara insa nu se stie daca va si primi aceste despagubiri. Decizia apartine instantei si se ia tinandu-se cont de mai multi factori. Oricum inainte de asta, probabil, se va trece si pe la mediator pentru incercarea unei impacari ,,oficiale”.