avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA NOU INFIINTATA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA NOU INFIINTATA

Buna seara!
Am infiintat de curand un PFA in sistem real neplatitor de TVA. Am depus la Admin. Financiara declaratia 070 si declaratia 220 in termen de 15 zile de la infiintare.
Nelamurirea mea este daca-i obligatoriu sa fac contract cu casa de pensii si casa de sanatate , si care sunt sumele pe care trebuie sa le platesc , eu nefiind salariat in alta parte?
Se plateste procent din venitul net declarat in 220 sau se calculeaza in functie de salariul mediu pe economie ?

Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:56, 21 Iulie 2011
Este obligatorie asigurarea la Casa de Sanatate, contributia se stabileste prin aplicarea cotei de 5,5% din venitul net, iar contributia nu poate fi mai mica decat cea stabilita prin aplicarea la o baza de calcul egala cu salariul minim, da ca nu se realizeaza alte venituri.
Asigurarea pt pensi este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, contributia minima este de 222 lei/luna.
Am infiintat recent o Intr Indiv. In acelasi timp sunt angajat cu CIM la o institutie bugetara. Exista vreun conflict ? trebuie sa depun 5,5 % sanatate si pentru Intr Indiv ?
va multumesc
se poate deconta bon fiscal combustibil pe intr individuala?
Daca este sau conflict trebuie sa revedeti regulamentel de organizare sau intern ale institutiei in care lucrati! Pentru transport persoane cheltuielile efectuate nu sunt deductibile conform art. 48 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii,contracte pfa & semnatura electronica Ankora Ankora 1.Ce declaratie se depune si unde in termen de 15 zile de la infiintarea PFA-neplatitor TVA, CAEN 7311, iar apoi care sunt cele obligatorii, unde se depun si ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa catalinalucia catalinalucia Buna, Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii. Astept un ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)