avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributii PFA

Buna,

Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii.

Astept un raspuns daca se poate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:53, 22 Mai 2012
aveti mai multi angajati?
unul singur
@catalinalucia:
Nu puteti fi angajata la propriul PFA!
Ca titular PFA platiti impozit 16% si contributia de sanatate 5,5%. CAS 31,3% pentru pensie este obligatorie, minim 222 lei/luna, daca se realizeaza venituri minime pe an in suma de 8088 lei.
Buna ziua,
va rog sa ma faceti sa inteleg.Eu abia mi-am infiintat pfa si am depus declaratia cu venitul estimat. Eu cum voi incheia contractul pentru pensii si cat voi plati acum la inceput?
Dupa primirea deciziei de plati anticipate in cursul anului 2012 va prezentati la Casa de Sanatate si Casa de Pensii pentru depunerea declaratiilor de asigurare. Pentru anul 2012 asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8468 lei/an, venitul minim de asigurare este 740 lei (35% din salariul mediu brut), iar suma minima a contributiei este 232 lei/luna.
Contributia de sanatate se plateste 5,5% din venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la fondul de pensii poolmat poolmat AM O I.I. SI AM DATORII LA FONDUL SE PENSII .CE-I DE FACUT ? AM INTELES CA ACUM DE PLATESTE AJUTORUL LA PENSII DACA AI VENITUL NET DE 3 SALARII MEDII PE ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale daca inchei contract de colaborare cu o persoana fizica sau o asociatie lady34 lady34 ce contributii sociale trebuie platite daca sunt i.i. si inchei contract de colaborare cu pers fizica sau asociatie? (vezi toată discuția)
Pfa AnaAnita AnaAnita Cum pot afla ce datorii va avea la stat un inginer IT - programator, care vrea sa isi infiinteze PFA. Multumesc (vezi toată discuția)