AM O I.I. SI AM DATORII LA FONDUL SE PENSII .CE-I DE FACUT ? AM INTELES CA ACUM DE PLATESTE AJUTORUL LA PENSII DACA AI VENITUL NET DE 3 SALARII MEDII PE ECONOMIE,ORI EU NU AM ACEST VENIT ,NICI NU L-AM AVUT . #-o
În conformitate cu prevederile art. 6 si 11 din Legea nr. 263/2010, CAS pentru PFA/II/IF se stabileste astfel:
Pentru anul 2011: Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut-2022 lei), iar suma minima a contributiei este 222 lei/luna.
Pentru anul 2012: Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8468 lei/an, venitul minim de asigurare este 740 lei (35% din salariul mediu brut), iar suma minima a contributiei este 232 lei/luna.
Inainte de 01.01.2011 a fost in vigoare Legea pensiilor nr. 19/2000, care prevedea obligativitatea asigurarii si platii contributiei sociale.
Nu era prevazuta conditia realizarii unui anumit cuantum al venitului anual pt ca asigurarea sa fie obligatorie, contributia se platea in raport de un venit asigurat din declaratia de asigurare depusa la Casa de Pensii.
Daca nu s-a depus declaratia, unele Casele de Pensii procedeaza la calcularea CAS prin aplicarea cotei de 31,3% la salariul minim pe economie.
Contributii pfa
del_gf
As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva:
1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)