avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Datorii la fondul de pensii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Datorii la fondul de pensii

AM O I.I. SI AM DATORII LA FONDUL SE PENSII .CE-I DE FACUT ? AM INTELES CA ACUM DE PLATESTE AJUTORUL LA PENSII DACA AI VENITUL NET DE 3 SALARII MEDII PE ECONOMIE,ORI EU NU AM ACEST VENIT ,NICI NU L-AM AVUT . #-o
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:46, 30 Mai 2012
În conformitate cu prevederile art. 6 si 11 din Legea nr. 263/2010, CAS pentru PFA/II/IF se stabileste astfel:
Pentru anul 2011: Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut-2022 lei), iar suma minima a contributiei este 222 lei/luna.
Pentru anul 2012: Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8468 lei/an, venitul minim de asigurare este 740 lei (35% din salariul mediu brut), iar suma minima a contributiei este 232 lei/luna.
Inainte de 01.01.2011 a fost in vigoare Legea pensiilor nr. 19/2000, care prevedea obligativitatea asigurarii si platii contributiei sociale.
Nu era prevazuta conditia realizarii unui anumit cuantum al venitului anual pt ca asigurarea sa fie obligatorie, contributia se platea in raport de un venit asigurat din declaratia de asigurare depusa la Casa de Pensii.
Daca nu s-a depus declaratia, unele Casele de Pensii procedeaza la calcularea CAS prin aplicarea cotei de 31,3% la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa catalinalucia catalinalucia Buna, Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii. Astept un ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie alejandro06 alejandro06 buna ziua.sunt agent economic ( o afacere mica la tara) sunt asociat cu mama mea (I.F) . In anul 2011 am iesit in pierdere pt ca am contribuit amandoi la casa ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)