avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

buna seara,va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj in conditiile in care sunt insarcinata in luna a-8-a,iar angajatorul mi-a intrerupt contractul de munca incepand cu luna iunie.Tin sa precizez ca nu pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului deoarece am intreruperi de 2 luni pe cartea de munca in decursul ultimelor 12 luni.
va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:45, 12 Iulie 2011
Ca sa puteti beneficia de somaj trebuie ca :
- c.i.m. sa inceteze pentru motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare la somaj de cel putin 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
1. Daca dvs. ati anuntat angajatorul ca sunteti insarcinata atunci acesta nu putea sa va concedieze pe timpul sarcinii.
2. Care este motivul concedierii dvs.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 ani si 8 luni iioonnee iioonnee buna, Am si eu o intrebare lucrez de 2 ani si 8 luni la un loc de munca si as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj in conditiile in care angajatorul ... (vezi toată discuția)
Somaj sau.... ContSters138896 ContSters138896 BUNA ziua!am o intrebare lucrez la o firma 4-ore pe zi acum patronul inchide firmade la 1 MAI.Eu sint insarcinate de 7 saptamini.Intrebarea mea ;acum ce se ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? talmacel talmacel Buna ziua, Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie? Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt ... (vezi toată discuția)